Aceasta pasta am facut-o mai mult de nevoie decat de voie :))
Aveam multe legume de gradina care nu mai apucau sa fie consumate proaspete si nu aveam suflet sa le las sa se strice. Asa ca le-am pus pe toate in oala, am potrivit la gust si cu ierburi aromatice si mi-a dat acest sos minunat.
Am si folosit un borcan mare de sos – jumatate la o ciorbita de vitel si cealalta jumatate la o tocanita de pui. In ambele cazuri a dat o savoare absolut speciala mancarii.
Ce mai, sunt foarte incantata de sosul meu!
Ingrediente
4 kg de rosii
2 kg de ardei (am pus si galbeni si rosii)
2-3 cepe mari
2-3 linguri cu varf de oregano
2 linguri de cimbru
250 gr ulei de floarea soarelui
2 linguri sare
Am pus totul la fiert la foc mic. Cand s-au fiert legumele am bagat mixerul vertical si am facut totul pasta – astfel am economisit mult timp decojind rosii si trecand prin sita legumele.
Am mai lasat pasta sa fiarba cam o ora, pana a ajuns la componenta dorita de mine.
Am turnat sosul in borcane sterilizate, le-am inchis si le-am pus cu capacul in jos sub a patura. Le-am lasat acolo sa se raceasca complet – cam 30 de ore a durat la mine – si apoi le-am depozitat in loc intunecos.
Va recomand sa improvizati dupa preferinte la acest sos. Il puteti face exact ca al meu sau sa schimbati ierburile aromatice in functie de preferintele voastre. Sa puneti si ardei iute. Fiti creativi! 🙂
Legumele intregi puse in oala? sau cuburi mari?
Mi-ai deschis imaginatia cu acest sos.. Daca timpul imi permite, fac si eu cateva borcanele cu diverse arome 🙂
Ce culoare frumoasa are! Eu nu m-am incumetat sa fac, inca 🙂
Lorimer eu am taiat rosiile cuburi mari si ardeii pe jumatate.
Simona si eu mai fac! 🙂
Poliana si la mine e prima oara 😀 acum am prins curaj 😛
Am facut sosul din acelasi motiv, la noi rosiile s-au copt mai tarziu si avem destul de multe.
A iesit excelent! Am zis ca il incercam ca dip la niste tortilla chips. Imi place ce textura are daca nu am dat prin masina rosiile.
Multumim Ama!
Brindu
Ama, cu ce ai conservat ?
Maria eu nu folosesc nici un fel de conservant. Secretul sta in ambalare: sa fie borcanele sterile, se toarna in ele lichidul fierbinte, in clocot, se inchide si se pun borcanele cu capul in jos sub o patura sa raceasca incet.