IMG_4561

Provocarea saptamanii pe micul meu grup de gatit de pe Facebook a fost nautul si prajitura cu nuca.
Din pacate de prajitura nu am mai avut vreme – de cand cu Natalia am renuntat sa mai si incep retete complexe pentru ca stiu ca nu pot duce la bun sfarsit. Dar am decis neaparat sa incerc nautul pentru ca, spre rusinea mea, nu mai gatisem naut pana acum.

Am ales sa fac o pasta de naut cu doovleac si usturoi, un pateu si un dip perfect.

Asadar, iata ingredientele:

150 gr naut
1/2 dovleac micut
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri pasta de ardei
sucul de la o jumatate de lamaie
putin ulei de masline
sare dupa gust
fulgi de chilli

IMG_4536

Nautul l-am pus la inmuiat in apa peste noapte – 12-14 ore.
L-am pus la fiert intr-o oala normala si a fiert cam 2 ore la foc mic.

Apoi l-am pasat impreuna cu dovleacul, cu usturoiul dat pe razatoarea fina si am adaugat la final uleiul, zeama de lamaie, pasta de ardei si sarea.
Daca doriti sa fie iute puteti adauga si fulgi de chilli.

Merge si ca pateu, servit pe paine sau ca dip servit cu tortilla chips si/sau cruditati (castraveti),

IMG_4560