Provocarea saptamanii pe micul meu grup de gatit de pe Facebook a fost nautul si prajitura cu nuca.
Din pacate de prajitura nu am mai avut vreme – de cand cu Natalia am renuntat sa mai si incep retete complexe pentru ca stiu ca nu pot duce la bun sfarsit. Dar am decis neaparat sa incerc nautul pentru ca, spre rusinea mea, nu mai gatisem naut pana acum.
Din pacate de prajitura nu am mai avut vreme – de cand cu Natalia am renuntat sa mai si incep retete complexe pentru ca stiu ca nu pot duce la bun sfarsit. Dar am decis neaparat sa incerc nautul pentru ca, spre rusinea mea, nu mai gatisem naut pana acum.
Am ales sa fac o pasta de naut cu doovleac si usturoi, un pateu si un dip perfect.
Asadar, iata ingredientele:
150 gr naut
1/2 dovleac micut
2-3 catei de usturoi
2-3 linguri pasta de ardei
sucul de la o jumatate de lamaie
putin ulei de masline
sare dupa gust
fulgi de chilli
Nautul l-am pus la inmuiat in apa peste noapte – 12-14 ore.
L-am pus la fiert intr-o oala normala si a fiert cam 2 ore la foc mic.
Apoi l-am pasat impreuna cu dovleacul, cu usturoiul dat pe razatoarea fina si am adaugat la final uleiul, zeama de lamaie, pasta de ardei si sarea.
Daca doriti sa fie iute puteti adauga si fulgi de chilli.
Merge si ca pateu, servit pe paine sau ca dip servit cu tortilla chips si/sau cruditati (castraveti),
o idee super; nu m-am gandit pana acum la dovleac
excelenta reteta! trebuie neaparat sa o incerc si eu caci suna tare bine! pupici
Saptamana trecuta am cumparat si eu o punguta de naut in speranta ca voi face ceva , nici eu nu am mai gatit pana acum cu naut , insa reteta ta pare interesanta , iar nautul inca este neatins ;)…
Cat de bine arataaa… O sa incerc si eu varianta asta.Chiar m-ai ispitit. 🙂 Pupicei ! <3
ma bucur tare ca va place varianta asta de a gati nautul 🙂
Dovleacul crud,fiert sau copt?
eu l-am folosit crud ptr ca dovleacul isi pierde usor proprietatile nutritive. dar se poate folosi si fiert si copt 🙂
multumim pentru idee; de aproximativ o luna am inceput sa gatesc si eu tot felul de retete – de cand am renuntat la job, mi-am descoperit adevarata pasiune – dar, sa revin, am pregatit humus din naut si linte rosie, copiilor le place acest "pate", aceasta reteta vine la momentul potrivit pentru a schimba gustul nautului.
Sper sa va placa si aceasta versiune 🙂
[…] mea cu naut ati vazut-o deja aici, dar iata alte retete […]