Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus in cuptor, cand in sfarsit raceala a inceput sa cedeze si sa imi revina simturile, am decis sa ma rasfat cu ceva bun. Am pus pe foc fasole cu cateva mirodenii (va spun mai jos ce si cum), iar spre final am scos vreo 2 polonice si am facut pasta din reteta de mai jos. Restul de fasole a ramas in oala pentru o iahnie cu sunca de casa.




Mai vreau sa va spun doua cuvinte despre reteta aceasta. Este una foarte simpla. Dar tocmai simplitatea ei sta dovada ca ceea ce conteaza este calitatea ingredientelor. O mancare simpla care – cu cateva mici detalii – devine un adevarat festin. Fasolea untoasa, oregano aromat, rosii delicioase si uleiul de masline de care m-am indragostit, toate le gasiti intr-un magazin care aduna in el toate delicatesele Greciei – mediteranea.ro

pasta de fasole cu rosii uscate la soare
pasta de fasole cu rosii uscate la soare





Ingrediente
1 cana de fasole plata – de aici
2-3 crengute de cimbru
1 frunza de dafin

2 catei de usturoi
1 lingurita zeama de lamaie
sare si piper dupa gust
ulei de masline – eu vi-l recomand cu caldura pe acesta de aici
oregano – de aici
rosii uscate la soare – de aici 

Puneti fasolea la fiert impreuna cu cimbrul si dafinul. Cand s-a inmuiat, scoateti crengutele de cimbru si dafinul si pasati bine fasolea impreuna cu usturoiul, zeama de lamaie, sare, piper si 2-3 linguri de ulei de masline.
Cand obtineti o pasta cremoasa si fina, asezati-o intr-un bol, presarati peste oregano, stropiti cu ulei de masline si adaugati cateva rosii uscate.

Eu am servit cu paine buna cu maia.