1 ceapa potrivita
3-4 catei de usturoi
1 lingurita boia
500 gr de pui (puteti folosi pulpe sau piept)
3 linguri de smantana
sare si piper
patrunjel
putin ulei
(optional: cateva ciuperci)
patrunjel verde
Galuste: 2 oua, 200 gr faina, 100 ml apa, 20 ml ulei, sare
Tocati ceapa si usturoiul si caliti-le putin in ulei. Adaugati peste ele carnea (pulpe de pui sau daca folositi piept, taiat cubulete) si lasati-le putin in tigaie, cat sa se rumeneasca; apoi adaugati boiaua, sarea si piperul si stingeti cu o cana de apa sau cata apa e nevoie sa acopere carnea. Acoperiti vasul si lasati-l la fiert pentru aproximativ o jumatate de ora.
Pregatiti aluatul de galuste si treceti-l printr-o sita cu gauri potrivite (ca cea de paste) sau formati galustele cu lingura, direct intr-un vas cu apa clocotita. Dupa ce fierb putin, se strecoara si se adauga in papricas. Deseori mie imi place sa le fac direct in sosul in care fierbe carnea, pentru ca vor da o consistenta mai cremoasa si sosului.
La final se adauga smantana (daca folositi, e optionaal) si patrunjelul, se mai lasa putin la fiert si se serveste cald, cu muraturi.
Nu am înțeles faza cu galustele, prin ce fel de sita se dau? Exista o alternativa?