The 2009 Daring Cooks challenge was hosted by Simone of Junglefrog Cooking. Simone chose Salmon en Croute (or alternative recipes for Beef Wellington or Vegetable en Croute) from Good Food Online.

In sfarsit, dupa mai multe luni de pauza, am reusit si eu sa intru din nou in challenge-urile celor de la Daring Cooks. Luna aceasta am avut de gatit Salmon en croute, dar eu una am avut o zi nefasta la magazin sau am fost cam ametita si nu l-am gasit. Asa ca l-am inlocuit cu file de pangasius. Si iata ce a iesit!


Dar in prima faza va spun povestea aluatului pentru ca teoretic se cerea aluat congelat de placinta. L-am cumparat dar zapacita cum am fost (mai mute zile de stat cu capul in nori!) am uitat sa il decongelez. Si m-am trezit cu toate ingredientele pregatite, dar fara aluat. Si atunci am pregatit in pripa aluatul:

450 gr fana
200 gr unt
2-3 lg de apa
praf de sare

Untul se pune rece in faina si se framanta pana se faramiteaza. Se adauga apa si se continua framantarea pana se obtine un aluat omogen. Tineti la frigider cam o jumatate de ora.

Pentru umplutura aveti nevoie de

500 gr de file de pangasius
150 gr de mascarpone
250 gr spanac
1 ou

Condimentati fileul dupa gust.

Intr-un bender amestecati spanacul, mascarpone si oul.

Intindeti aluatul pe o suprafata data cu putina faina, intindeti peste el amestecul de spanac si asezati in mijloc pestele.

Rulati aluatul si prindeti capatul cu o bucatica de aluat pe care ati decupat-o in prealabil. Intepati in cateva locuri aluatul cu furculita.

Se da la cuptor pentru 30-40 de minute sau pana cand crusta se rumeneste.