Micul dejun poate deveni o experienta aproape divina prin delicatete. Si daca vreti sa obtineti asta, ca recomand aceste placintele usoare si irezistibile.
200 gr faina
250 grame ricotta
4 linguri de zahar
1 pliculet praf de copt
2 oua
150 grame lapte
1 lingurita coaja de portocala
Amestecati mai intai ingredientele uscate.
Adaugati apoi ouale si laptele si cand s-a format un aluat incorporati si ricotta.
Luati aluatul cu o lingura si puneti-l intr-o tigaie incinsa foarte bine.
Intoarceti placintelele abia cand apar la suprafata bule de aer precum in poza.
Eu le-am servit cu sirop de agave. Au fost un deliciu!
Crezi ca merge reteta exact la fel, dar fara ricotta?
sincer nu imi dau seama. probabil ca ar merge, eventual sa adaugi mai multa faina sa mai ingrosi putinm de tot aluatul. eu am observat ca dupa ce am adaugat ricotta aluatul a devenit mult mai cremos.
Gasesc ricotta la Auchan sau Real la branzeturi?
anatati – da, sigur!eventual, daca chiar nu gasesti poti incerca si cu putina branza dulce proaspata. dar nu garantez acelasi rezultat! 😀
Sau te uiţi după urdă, că-i acelaşi lucru cu ricotta.
@Cartitzoiu – multumesc de lamurire. nu aveam habar ;))
Nah, ca am aflat si eu ceva nou :).
Chiar vroiam sa intreb si eu unde se gasesc produsele LactItalia, ca eu nu prea le-am vazut prin magazine.
Tocmai am facut o tura… au iesit absolut excelente! Si nici nu se lipesc 🙂
Splendide! Ma uitam la ecran si pofteam. Ce dieta, ce calorii… Frumos foc si interesant blogul tau!
@Crinutza – ma bucur mult ca ti-a iesit si ti-au placut ;))
@Elena – iti multumesc mult si te mai astept pe aici 🙂
pff.. si ale mele sunt absolut delicioase. problema e ca nu mi-au iesit asa pufoase. trebuia sa las nitel compozitia sa se odihneasca inainte sa le pun in tigaie?
@Suzana – cred ca secretul consta in a astepta sa apara acele bule de aer la suprafata (cum am aratat in poza). Atunci aluatul se ridica si devine pufos 🙂
delicioase, intr-adevar! le fac in fiecare duminica dimineata si le mananc cu familia la micul dejun. Pufoase si foarte aromate, absolut irezistibile!
Se poate sa fac aluatul de cu seara si sa-l las la frigider pentru dimineata, sau nu e bine?
Mersi anticipat si succes!
@Alexandra desi nu am incercat, eu am mai auzit de aluat facut cu o seara inainte. Nu vad ce poate pati! 😉
Sunt delicioase. Nu am avut insa sirop de agave. Ce alte siropuri recomanzi?
Ceau Maduta ;))
Poti incerca cu miere sau sirop de fructe sau ciocolata 🙂 cam orice crezi ca iti place sau de ce iti este pofta! 🙂
o sa le incerc si eu. mai ales pentru Johnnie, pentru ca nu mananca branza decat daca e 'deghizata'!
@ Maduta_bra: poti folosi sirop de artar, e perfect pentru pancakes! il gasesti la kaufland, la frigiderul de inghetata, unde au tot felul de toping-uri si siropuri, sau la mega image (este mai scump la mega image si depinde daca exista magazinul in orasul tau).
si eu am unul din asta in casa :))) si reteta e perfecta ptr cei care nu mananca branza :))
le-am incercat si eu, sunt exceptionale!
Kadia ma bucur tare mult ca v-au placut!