Pentru dimineti de toamna tarzie, cu caldura in casa, cu timp pentru un mic dejun aromat: pancakes cu ghimbir, invelite in sosul fin al perelor sotate in unt si scortisoara.
Ingrediente
200 gr faina
50 gr zahar
2 oua
1 lingurita praf de copt
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita de ghimbir
putina vanilie
220 ml lapte
ulei pentru tigaie
Pentru pere
4 pere
2 linguri unt
1 lingura zahar
1/2 lingurita scortisoara
Pregatiti aluatul de clatite, amestecand in faina cu ingredientele uscate, apoi adaugand treptat ouale si laptele.
Incepeti sa prajiti clatitele si aproape de final, incingeti inca o tigaie, topiti in ea untul si sotati usor perele acoperite cu zahar si scortisoara, pana acestea devin moi si cremoase.
Sigur o sa incerc, ca deja salivez :)) cate oua trebuie? nu apare in text…Multumesc!
ups! am uitat. adaug acum 🙂 2 oua
Buna,
cate oua se pun in clatie ?
Zilele astea, la pranz m-as rasfata cu cateva clatite cu pere si o inghetata langa…
Multumesc pentru ideeile impartasite si noi.
O zi frumoasa, Ioana
2 oua 🙂 ar merge perfect cu inghetata
Ama , de care ghimbir ? Pudră ? Că eu am și rădăcină … ( ok , fie vorba între noi acuma , mie logica îmi spune pudră … Dar , na ! Zic să-ntreb și eu … )
pudra de data asta 🙂
Multumesc frumos pentru raspuns.
La mine orice merge perfect cu inghetata :))
O zi buna
da, si eu fac parte din categoria celor care fac/cumpara inghetata si in decembrie :))