Ingrediente:
5 1/2 – 6 cani de faina alba
3 linguri zahar
2 pliculete drojdie uscata
2 lingurite sare
1 1/2 pahar cu apa
1/2 pahar cu lapte
2 linguri de unt/margarina
Intr-un bol puneti 2 cani de faina, sare, zahar si drojdia. Incalziti apa, laptele si untul si turnati treptat peste faina, amestecand continuu. Adaugati treptat restul de faina, framantand aluatul.
Lasati sa se odihneasca 10-15 minute si apoi scoateti luatul pe o suprafata pe care ati presarat in prelabil putina faina.
Modelati painea dupa cum doriti, dupa care asezati aluatul intr-o tava si lasati sa creasca pentru 45 de minute intr-un loc calduros si ferit de curenti de aer.
(Eu am cam uitat de ea la crescut si a crapat putin. Dar tot buna a fost! :))
Intreb si eu ca omul nepriceput…dar la cuptor cat se tine? Sau ai mecanism din ala de paine? 🙂
@DiAnais – aparatul de paine il folosesc numai in situatii exceptionale. painea iese altfel framantata de mana 😀
il tin la cuptor cam 40 de minute, daar depinde si de temperatura din cuptor. eu invart painea de mai multe ori sa se rumeneasca roata.
poate suna ciudat, dar dupa ce iti cunosti cuptorul si stii cum lucreaza vei stii dupa ochi cum si cat sa lasi mancarea.
de aici reiese ca eu am o relatie spciala cu cuptorul meu :)))