paine naan cu usturoi

Paine naan cu usturoi
Painea naan este o metoda rapida si extraordinar de delicioasa de a avea in casa o paine rapida si cu minim efort.
Seamana cu placintele pe care le facea si bunica din aluat de paine, doar ca aici aluatul e ceva mai bogat (are in compozitie si iaurt si ou) si aroma este data de ungerea la final cu unt amestecat cu usturoi si – optional – patrunjel.

Paine naan cu usturoi

Ingrediente
100 ml de apa calduta
2 lingurite drojdie uscata (cam 1/4 pliculet)
1 lingurita zahar
3 linguri de iaurt gras
1 ou
3 linguri de ulei de masline
300 gr de faina



Pentru uns:
2 linguri de unt
2 catei de usturoi
patrunjel verde

paine naan cu usturoi

Masurati faina, goliti in mijloc drojdia, zaharul, turnati cate putina apa calduta si incepeti sa incorporati incet faina. Cand ati terminat apa, adaugati treptat iaurtul, oul si uleiul, framantand pana cand aveti un aluat care nu mai este lipicios.

Acoperiti aluatul si lasati-l la crescut pentru aproximativ o ora.

Dupa o ora, il scoateti pe o suprafata infainata si il framantati usor. Apoi il taiati in 8 bucati.



Intindeti fiecare bucata cu sucitorul intr-un oval alungit si le puneti pe rand in tigaia incinsa. Le coaceti si pe o parte si pe cealalta.

Intre timp, amestecati in unt moale usturoiul zdrobit si patrunjelul tocat. Cand scoateti cate o painiti din tigaie, ungeti-o bine cu acest unt aromat.

Sunt perfecte calde, dar sunt foarte gustoase si dupa ce se racesc.