IMG_0601

Painea asta m-a cucerit complet! Am pregatit-o intr-o dupa-amiaza tarzie si intunericul acesta de toamna m-a luat pe nepregatite. De aceea nu am reusit sa o pozez prea mult proaspata, insa ceea ce m-a surprins a fost ca a treia zi dimineata (cand am facut pozele la sectiuni) painea era in continuare incredibil de moale si ….nici nu mai indraznesc sa spun nimic de aroma!
Cred ca este painea ideala pentru micul dejun. In principiu nu mai ai nevoie de nimic pe langa ea! :))

Reteta de paine este una de baza. Eu am folosit-o pe cea de aici, adaptata la o paine de jumatate de kilogram. Am framantat aluatul, l-am lasat la crescut si la a doua framantare am adaugat restul de ingrediente.

IMG_0441

La aluatul de baza (puteti folosi altul, cel cu care sunteti voi obisnuiti) am adaugat:

2 catei de usturoi dati pe razatoarea marunta
150 de grame de Basky de la Lactitalia

Basky Lactitalia

Am framantat bine aluatul, astfel incat sa se amestece bine ingredientele. Adaugand aceste ingrediente painea nu va mai creste similar cu o painea simpla, pentru ca aluatul devine ceva mai greu si dens. Cu toate astea ramane la fel de moale si pufos.

IMG_0442

Am dat forma painii si la final, cu mainile umezite, am udat suprafata painii. Astfel coaja este mai subtire si mai elastica (puteti observa diferenta de coaja intre reteta de baza si cea de fata!).

Am dat la cuptor cam 40 -45 de minute pana s-a rumenit bine si apetisant.

Am pozat coaja la scoaterea din cuptor si a treia zi.

IMG_0462

IMG_0599

*daca doriti puteti adauga la aluat si busuioc 🙂