Aluat:
6-7 cani de faina alba
3 linguri zahar
2 pliculete drojdie
2 lingurite sare
1 – 1/2 cana cu apa
1/2 cana de lapte
2 linguri de unt
+ 1 ou
Condimente:
1. Amestec de ierburi mediteraneene
2 Chilli si piper proaspat macinat (optional cu boabe rosii)
1 Intr-un vas mare amestecati aproximativ 2 cani de faina cu sarea, drojda si zaharul.
2 Incalziti laptele, apa si untu si adaugati la compozitie amestecand continuu.
3 Inglobati restul de faina (sau cat este necesar), adaugand lingura cu lingura si framantand mereu.
4 Lasati sa creasca pentru aproximativ 20 de minute.
5 Asezati aluatul pe un platou pe care ati presarat in prelabil putin faina, si taiati-l in 2-3 (infunctie de cum vreti sa impletiti) parti egale. Fiecare parte intindeti-o in cordoane egale.
6 Impletiti painea (eu am impletit in 2 si 3) si asezati-o in tava la crescut.
7 Ungeti usor cu o pensula painile si presarati peste ele condimentele dorite.
Ooo super tare:)
@Choo – si a fost foarte gustoasa 🙂
te cred pe cuvant!!
Am creat pe un model similar paine impletita cu mieji de diverse. A iesit ca un fel de paine impletita cu mieji (de diverse).
@Mircea – habar nu am ce sunt aia „mieji” :)))
adica miez de seminte…miez de nuca, miez de floarea soarelui… oricum, painea e faina!
@ ducesa – multumesc de lamuriri 😀
[…] din faina integralaPaine din faina premixPaine greceascaPaine impanata cu mozzarella si leurdaPaine impletita cu condimentePaine italiana cu parmezanPaine pentru incepatoriPaine rapidaPaine rapida din faina integralaPaine […]