Avantajele coacerii painii in casa sunt multiple si sunt convinsa ca daca sunteti pe acest blog stiti foarte bine cat de importanta este painea buna, sanatoasa, proaspat scoasa din cuptor.
Dar cu toate astea, nu e nevoie sa ne amagim, desi toti dorim sa coacem painea acasa putini dintre noi mai au timpul necesar sa o faca. Si de cele mai multe ori ajungem sa cumparam painea de la magazin doar din lene. Din lene de a mai framanta painea, de a-i mai potrivi ingredientele si de a sta cu teama ca poate de data asta nu am nimerit totul cum se cuvine.
Nu stiu de voi, dar eu multe paini am distrus. Ba am pus prea multa sare, ba am uitat cu desavarsire sarea. Ba nu a crescut aluatul si am avut o paine-bolovan. Ba a crescut prea mult si toata painea a crapat. Ba am pus prea multa apa si aluatul era umed. Sa mai continui? 🙂
Cand am auzit prima oara de premixul de paine nu am inteles care este marea schimbare. Si abia cand l-am incercat mi-am dat seama cat timp salveaza si mai ales cat de buna este painea. Eu, va marturisesc cu toata sinceritatea, nu nimeream asa un amestec delicios de diferete faine integrale si seminte nici intr-o mie de ani.
Si mai exista un aspect. Eu am o istorie destul de urata cu painile din faina integrala. Rar le-am nimerit cum trebuie si in ultima vreme si renuntasem sa ma mai chinui cu faina neagra. Am fost intrebata si de cititori cum sa rezolve problema painii din faina integrala care nu creste suficient sau care, oricat ar fi tinuta la copt, tot cruda e in mijloc.
Acum am copt paini din trei tipuri de premix cu faina integrala si seminte si toate mi-au iesit impecabil!
Si de data asta nu am sa va prezint retete pentru ca nu exista! Premixul de paine se combina doar cu apa si gata painea 🙂
Eu am framantat si de mana, dar cand l-am pus in masina de paine mi-am dat seama ca sa coci paine e cel mai simplu lucru cu putinta.
Premixuri de faina gasiti pe site-ul Pronat.
Ama, arata foarte bine painica asta! Eu fac numai integrala sau neagra, cu un mix propriu de fainuri si seminte. Dar, e adevarat, uneori nu fac si cumpar cate o specialitate din aia, plina de E-uri incerte. Pe caldura asta din weekend, in afara Bucurestiului, fara posibilitati "umane" de a coace si racori, am preferat sa cumpar. O saptamana grozava sa ai!
Pentru cine vrea să încerce premixurile de la Pronat, trimiteți un email la claudiu@pronat.ro 🙂
@Elena – nici eu nu ma indur sa pornesc cuptorul. Am copt painea in aparat ca asa nici nuse simte. Nu sunt mare fan al aparatului, prefer painea coapta in cuptor, dar la ce calduri sunt nu suport nici gandul sa tin cuptorul pornit 😀
O saptamana minunata si tie!
Stai asa…adica pui premixul si apa si dai drumul la masina? Nu mai pui drojdie, sare si alte chestii?
Suna extrem de interesant! 😀
@DiAnais – exact :)) si partea cea mai buna e ca toate sunt masurate la fix si nu mai te stresezi cu faina integrala daca iese painea sau nu. Garantat iese! 😉
Buna.Am si eu o nelamurire.Faptul ca acest Premix contine faina de malt si guma guar, nu inseamna ca nu e deloc sanatoasa?
Multumesc.
Ionica sa fiu sincera nu stiu aceste detalii si nu ma aventurez sa iti dau un raspuns. Daca vrei mai multe informatii cred ca ii poti intreba pe cei de la Pronat 🙂
Spui ca sti "bine cat de importanta este painea buna, sanatoasa, proaspat scoasa din cuptor". Ai idee ce inseamna PREMIX ?? Este cam acelasi lucru cu supele la plic! Documenteaza-te putin inainte sa promovezi un produs pe care vrei sa il asociezi cu ideea de sanatate
Georgiana, daca e tot sa facem analiza pe text, hai sa nu scoatem din context!
"Avantajele coacerii painii in casa sunt multiple si sunt convinsa ca daca sunteti pe acest blog stiti foarte bine cat de importanta este painea buna, sanatoasa, proaspat scoasa din cuptor."
Nicaieri nu pomenesc NIMIC de premix, ci spun ca este O VARIANTA, la fel cum este – pana la urma – si cumpararea painii din magazin.
Si daca e pana acolo, nici o faina de pe raft nu este departe de acest premix, chiar daca nu scrie pe eticheta. TOATE contin amelioratori, chiar si cele eco/bio.