De la inceputul anului am inceput sa coc painea mai ales in casa (una dintre rezolutiile mele), iar aceasta paine mi s-a parut absolut minunata. Recunosc ca sunt un fan al usturoiului, dar cred ca painea asta poate cuceri pe oricine. Merge grozav cu ciorbe, in sandwich si sa nu va spun ce aroma a avut prajita langa niste oua ochiuri.
Ingrediente
1 capatana de usturoi
350 ml lapte
450 g faina
1 lingurita sare
1 pachet de drojdie
1 ou bătut
1 lingurita miere
2 linguri de ulei
sare grunjoasă
Atunci adaugati in lapte oul batut, mierea si uleiul.
Intr-un bol amestecati ingredientele uscate, faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia. Turnati peste ele cate putin lapte si framantati aluatul.
Lasati aluatul la crescut in loc caldut, ferit de curenti timp de o ora.
Apoi mai framantati putin si dati forma dorita. Puteti sa faceti chifle (la mine asta era planul initial) sau sa faceti o paine normala.
In ambele cazuri, dupa ce ati dat forma, mai lasati la crescut 20-30 de minute si apoi dati la cuptor pana se coace – timpul depinde de forma painii. Cel mai bine este sa va orientati daca, batute pe fund, suna a gol.
Tentantã, pupici:)
Vreau sa fac reteta dar am nevoie de o mica lamurire! Un pachet de drojdie din acela mic, de 25 gr? Multumesc!
Reteta e numai buna…de facut. Sunt fana painii de casa si vad ca si tu.Spor in ceea ce faci!
Super painea… Si eu sunt interesata de fel si fel de retete de paine. Ama nu am primit nici un mail cu provocarea secreta! 🙁
Bogdan – da 🙂 oricum, indiferent de ce drojdie alegi, scrie pe ambalaj de cat e nevoie ptr gramajul de faina.
@Dana – Multumesc! Si tie asemenea 🙂
@Irina – ai trimis mail de inscriere si ptr luna ianuarie?
Ama din cate imi amintesc am trimis mail cu fotografia provocarii secrete din decembrie si am specificat ca sa ma inscrii. Daca trebuia alt mail separat asta e… Luna viitoare!
Sunt fana painii de casa
Interesanta combinatie:)
Offf Irina imi pun cenusa in cap! 🙁 Acum am verificat mailul tau si am vazut. Nu e obligatoriu sa trimiti un mail special, dar e mai sigur 😀 de ex acum. eu de cele mai multe ori sunt online de pe un laptop cu ecran mic si tu ai scris de participare in PS. si eu nu am mai dat scroll down si nu am vazut inscrierea :(( imi pare rau! te inscriu ptr februarie? 😉
Miky – si eu 🙂
Daniela – sa o incerci 😉
DA 🙂 Astept cu interes provocarea secreta!
Painica asta trebuie neaparat sa o incerc , ador aroma usturoiului !!!
cum sunt innebunita dupa usturoi, incerc sa-l strecor prin mai toate felurile de mancare. bineinteles ca am incercat si cu painea, insa dupa o alta reteta.
multumesc pentru sugestie ! acum o voi incerca si pe cea prezentata de tine !
Mancare de baza, usor de prepara! Pofta buna!