Desi de curand mi-am cumparat un aparat de facut paine, uneori mai fac si cate o paine la cuptor. Iar daca este una fara framantare, cu atat mai mult drag o fac! 🙂 Iata o reteta gasita aici, care mi-a iesit delicioasa si foarte aromata. E drept, s-a bucurat de masline aduse tocmai din Thassos. 🙂
Ingrediente
- 500 gr faina
- 370 gr apa calduta
- un pliculet de drojdie
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
- 100 gr masline negre
Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc. Turnam acolo drojdia, zaharul si apoi adaugam incet apa, amestecand usor si circular, incorporand treptat faina si apa.
Se amesteca cu o lingura de lemn pentru ca aluatul este foarte lipicios. Cand ati amestecat toata apa si faina, adaugati si maslinele taiate marunt.
Acoperiti vasul cu o folie de plastic data cu putin ulei (in caz ca aluatul creste mult sa nu se lipeasca de folie) si lasati la crescut 2 ore.
Cu aproximativ 15 minute inainte de incheierea perioadei de dospit, bagati la cuptor o oala de inox, cu capac, cu diametru de 24 cm.
Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru bine pudrata cu faina si dati painii o forma rotunda. |
Scoateti cu grija oala din cuptor si bagati in ea painea.
Coaceti aprrovimativ 40 de minute cu capac si inca 15 fara capac, sa se rumeneasca.
[…] Paine cu masline (fara framantare) […]