0
5 In Uncategorized

Paine cu iaurt si seminte de in

Imi place foarte mult textura painilor facute cu lactate, de aceea am incercat si aceasta paine cu iaurt si seminte de in, gasita la Laura Adamache.

Am fost foarte multumita de rezultat, desi si mie mi-a crapat putin aluatul, probabil ca nu l-am tinut suficient la dospit. Dar asta conteaza mai putin pana la urma: painea este aromata, pufoasa, iar semintele de in ii dau o consistenta aparte!

Ingrediente 
 
500 gr de faina
un cubulet de drojdie proaspata
140 gr de iaurt
2 linguri de ulei
aprox. 200 gr apa
1 lingura de zahar
2 lingurite de sare
aprox. 70 de grame de seminte de in

 Am trezit mai intai drojdia intr-o canuta cu 100 ml apa calduta si zahar, apoi am inceput sa o incorporez in faina. Am adaugat iaurtul si uleiul, iar la final am mai completat cu apa, atat cat a cerut aluatul.

Am lasat painea sa creasca pana s-a dublat aluatul, in jur de 40 de minute.
Am adaugat sarea si semintele de in si am framantat din nou, de data asta pe o suprafata pudrata cu faina. Am format apoi aluatul si l-am lasat la crescut pentru inca o jumatate de ora.
Inainte sa bag painea la cuptor, am aruncat o cana cu apa intr-o tava lasata in cuptor si am crestat painea.
Apoi am baga si painea in cuptor, pentru aproximativ 40 de minute, pana s-a rumenit bine.
Din pacate, nu am mai putut astepta sa se raceasca si am fost nevoita sa o tai inca de calda. Este o paine cu un miez foarte moale si o coaja crocanta si delicioasa! 🙂

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Anaty
    28/12/2013 at 15:11

    ooooooo Yammiii!!!! Trebuie sa incerc 😀

  • Reply
    Anonim
    04/01/2014 at 19:38

    Am facut-o azi si e nemaipomenita! S-a mancat goala, deci mai pun de una.
    Eu am facut-o la masina de paine, deci merge si in varianta asta, si apoi coapta la cuptor.
    Corina

  • Reply
    ama
    05/01/2014 at 07:34

    Ma bucur mult, Corina! 🙂

  • Reply
    Anonim
    13/02/2014 at 19:27

    Tava cu apa o lasati in cuptor,sau o scoateti cand bagati painea ?

  • Reply
    ama
    14/02/2014 at 03:51

    Eu o las ca am un aragaz vechi si capricios, pe gaz, si e mai sigur sa fie acolo, sa nu arda painea pe fund. Dar cum apa e deja evaporata pana intra painea, se poate si scoate

  • Leave a Reply