Cu painica asta am avut numai necazuri.

Am decis sa o fac in pripa, cand mi-am dat seama ca nu am idee ce sa pregatesc langa o tocanita. Apoi mi-am dat seama ca nu mai am reteta de baza de paine, notata pe un post-it in bucataria veche si ratacit in mutare. Am gasit o alta reteta repede si am pus toate ngredientele in aparatul de facut paine, avand altele de facut. Dar dupa fix doua minute s-a luat curentul. Sun la Enel si mi se spune ca dureaza 2 ore. Prea mult pentru painea mea. O scot din aparat si incep sa o framant. Dar deja adaugasem apa…rece, ca pentru aparat si ingredinetele erau puse de-a valma. Am framantat-o de mana si apoi m-am invartit pe langa ea sperand sa creasca. Nu a crescut mult si ma simteam descurajata. Dar apoi de la cuptor a iesit o minune aromata 🙂

Iata si reteta pentru o painica mica de 500 de grame:

325 grame de faina alba
200 grame apa calduta
1 lingura de lapte praf
1 pliculet de drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei
1 lingura de busuioc
5 linguri de patrunjel tocat
1 ceapa rosie mare tocata marunt


Framantati cum se cuvine painea, nu asa cum am patit eu :)) Pasii ii gasiti aici si recomand adaugarea condmentelor doar la a doua framnatare.

La noi s-a mancat si calda, rupta cu mana, cat si a doua zi prajita.