Paine cu cascaval si spanac

Paine cu cascaval si spanac
O paine ideala pentru micul dejun sau pentru pachetel. Puteti experimenta cu diverse ingrediente pentru umplutura, in functie de preferinte. Puteti folosi doar cascaval, parmezan, sa adaugati usturoi, rosii uscate sau pesto.

Aspectul rustic al painii este dat de faptul ca suprafata de lucru o pudrez de obicei cu faina de ovaz.



Paine cu cascaval si spanac


Ingrediente
450 gr de faina alba
1 pliculet de drojdie uscata (puteti folosi si drijdie proaspata)
300 ml de apa calduta
2 linguri de ulei de masline
3-4 linguri de cascaval razalit
o mana de frunzulite proaspete de spanac
1/2 lingurita de sare

Masurati faina intr-un bol si faceti o mica adancitura in mijloc, in care goliti pliculetul de drojdie.
Amestecati apa calda cu uleiul de masline si turnati treptat in faina, amestecand usor, cu miscari circulare, pana se incorporeaza toata faina.

Pudrati o suprafata de lucru cu putina faina si scoateti aluatul. Adaugati sarea si framantati bine, pana cand aluatul este moale si nu se mai lipeste.



Puneti inapoi aluatul in bol, acoperiti-l si lasati-l la crescut 45 de minute sau pana cand isi dubleaza dimensiunea.
Reincepeti framantarea aluatului impingand aluatul in jos cu pumnul, intr-o miscare usor circulara.

Scoateti aluatul pe o suprafata de lucru pudrata cu faina si intindeti-l intr-un dreptunghi. Puteti sa o faceti si cu mana, nu e neaparat nevoie de un sucitor.

Intindeti cascavalul pe aluat si puneti peste frunzulitele de spanac (spalate si uscate).

Rulati cu grija aluatul pe una dintre laturile scurte si puneti painea intr-o tava de chec.

Acoperiti painea si lasati-o sa creasca alte 45 de minute.

Puneti painea in cuptorul incins si coaceti-o 35-40 de minute, pana cand e frumoasa si rumena.