IMG_6385

Ideea de a face paine in vasul roman am gasit-o la Miha si ma bucur nespus ca am pus-o si eu in aplicare. Am folosit o reteta de baza, dar rezultatele sunt spectaculoase! Painea este foarte crocanta la exterior si pufoasa la interior.

IMG_6397

Ingrediente

500 gr faina speciala pentru paine de la Boromir
1 pliculet de drojdie
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri ulei
aproximativ 300 ml apa sau cat va cere faina

Metoda de amestecare a ingredientelor si de framantare este similara cu celelalte paini – un exemplu aici.

IMG_6382

Doar ca de aceasta data, dupa prima framantare lasati aluatul la odihnit pentru 40 de minute, framantati din nou, dati forma dorita painii, asezati-o in vasul roman pudrat in prealabil cu faina si mai lasati la crescut inca 20 de minute inainte de a-l pune la cuptor.

Eu am tinut vasul acoperit cam o ora, dupa care am dat jos capacul sa se rumeneasca painea. Cand painea a prins crusta am scos-o din cuptor.

Crusta si aluatul pufos tin loc de cuvinte! 🙂

IMG_6392

IMG_6395

* vasul roman se inmoaie in apa conform indicatiilor producatorului.