Ovaz cu ciocolata cu cocos si afine
Ovazul este unul dintre ingredientele de baza la noi in casa. Desi se mananca foarte bine si simplu, indulcit cu miere, cu fructe si nuci, uneori imi place sa le dau copiilor un motiv in plus de bucurie si il fac cu “ciocolata”.
Se poate face si cu cacao (vedeti aici prima reteta de acest fel), dar de aceasta data eu l-am facut cu mixul de ciocolata calda de la Sonnentor.
Iata cum:
1 cana fulgi de ovaz (ii cumpar de aici)
2 cani de apa
Putina scortisoara
2 linguri de ciocolata calda (aceasta) (sau folositi reteta aceasta)
Ovazul se pune in apa rece, se adauga scortisoara, mixul de ciocolata calda si se lasa la fiert pana cand se absoarbe toata apa.
Dupa ce se raceste putin, se mai poate indulci optional cu miere.
Eu am servit cu banane, afine, chipsuri de cocos (acestia) si biscuite fara zahar cu ulei de cocos (cumparati).