Daca va plac ouale umplute dar vreti sa le pregatiti putin mai altfel, va propun aceasta reteta care necesita si o scurta perioada de coacere pentru o crusta crocanta deasupra.
Ingrediente
4 oua
4 felii de bacon
1 fir de ceapa verde
1 lingura de maioneza
1 lingurita mustar de Dijon
putin miez de paine
Fierbeti ouale tari – puneti-le intr-un vas si acoperiti-le cu apa. Dati in clocot apa, luati-le de pe foc, acoperiti vasul si lasati-l un sfert de ora sa raceasca.
Apoi curatati ouale, taiati-le in jumatate si scoateti galbenusurile. Pastrati 2 galbenusuri.
Cele doua galbenusuri se amesteca cu baconul tocat marunt, ceapa verde, maioneza si mustarul.
Cu acest amestec umpleti albusurile.
Presarati peste putin miez de paine pe care il sfaramitati intre degete.
Dati la cuptor, la foc mare, pentru cateva minute, doar cat sa prinda culoare crusta de deasupra.
Sunt foarte gustoase si caldute, dar si reci, consumate a doua zi.
In sfarsit o altfel de reteta de oua umplute! Abia astept sa o testez! 🙂 Sarbatori fericite, draga Ama, si multumesc pentru ca m-ai inspirat! 🙂
Multumesc mult (cu intarziere), Raluca 🙂
Si eu mereu caut alternative la ouale umplute traditional si astea mi-au placut tare mult, mi s-au parut mai usoare, mai de primavara 🙂