Iata o reteta italiana (Uova in Purgatorio) care m-a cucerit complet!
Daca deja va plac pastele cu sosuri italiene, presarate din plin cu parmezan, va propun sa uitati de paste si sa lasati doar niste oua sa se balaceasca intr-un sos foarte aromat.
Ingrediente
putin ulei de masline
3 catei de usturoi
1 lingurita de fulgi de ardei
1 conserva de rosii bucati
100 grame de masline
patrunjel verde
oua
Basky de la Lactitalia (se pune dupa gust si preferinte! 🙂 )
Intr-o tigaie caliti in putin ulei de masline usturoiul.
Adaugati conserva de tomate si fulgii de ardei si lasati sa dea in clocot.
Intre timp tocati maslinele in bucati maricele si patrunjelul si adaugati la sos.
Intre timp incingeti cuptorul si pregatiti doua vase termorezistente. Puneti sosul in vase si adaugati peste el ouale.
Dati la cuptor, iar cand ouale sunt aproape coapte presarati parmezan peste oua. Mai lasati pana se topeste parmezanul.
Traditional, ouale se servesc pe felii de paine prajita. Eu insa am servit direct din vase pentru a nu pierde nici un strop din sos! 🙂
Buna rau combinatia! Sa stii ca si eu fac ceva asemanator, dar este de provenienta orientala si nu pun branza rasa. Fiului meu ii place si cu branza rasa. Eu insa nu fac chestia asta la cuptor – http://bucatariaelenei.blogspot.com/2009/10/shakshuka.html. Felicitari pentru aceasta varianta grozava, la indemana tuturor si foarte gustoasa!
Cand am citit purgatoriu m-am speriat 🙂
Arata foarte bine mancarica asta.
Yummy, ce apetisant arata!!
Va multumesc mult si ma bucur ca va place reteta! 🙂
Super reteta, merci mult pt ea, o sa o pun in aplicare negresit.c
@Corina – sa-mi spui cum ti-a placut 😉
Interesant numele, interesanta si reteta,ma inspira. Cred ca intr-o seara o s-o "execut si eu"
Cu repect Uica
Vai ce bun trebuie sa fie, un mic dejun foarte sanatos ar putea fi 🙂
Wooow, o nebunie!
Acum 4 ani am mancat ceva asemanator in Spania si mi-a placut fff mult 🙂
Ma bucur ca am dat peste reteta ta,abea astept sa o incerc!
Weekend placut :*
Foarte buna reteta… eu o pregatesc la tigaie adanca, innabusita cu capacul, fara cuptor. (reteta napoletana)
[…] Oua in purgatoriu […]