Nu am facut niciodata pana acum ostropel de pui si chiar si acum am trisat putin pentru ca nu am folosit praz. Asadar, cei care vor fi extrem de dezamagiti de aceasta „scapare”, ii rog totusi sa nu imi critice prea aspru reteta pentru ca va dau cuvantul meu de onoare ca este delicioasa.
Ingrediente
carne de pui (eu am folosit aripioare)
1 ceapa mare
2 morcovi
4-5 rosii bine coapte
1 ardei
5 catei de usturoi
2 linguri de bulion
verdeata (eu am folosit leustean si telina)
sare si piper
Pregatiti carnea de pui – spalati si taiati aripioarele.
Rumeniti apoi carnea in tigaie adaugand ceapa si usturoiul.
Adaugati apoi morcovul taiat cubulete
si apoi ardeiul tocat
si la final rosiile si bulionul. Lasati sa dea in clocot la foc mic si sa fiarba pana se ingroasa sosul.
Intre timp fierbeti mamaliguta si asezati-o la racit in boluri.
Pregatiti salata – eu am iesit in gradina si am cules cateva frunze proaspete.
Cand carnea s-a fiert adaugati verdeata, mai lasati 5 minute sa patrunda aroma puternica a leusteanului si telinei si luati de pe foc.
In farfurie rasturnati mamaliga din boluri si in jurul ei puneti ostropelul.
wow….de cind vroiam sa stiu cum se face ostropelul….multumesc, Ama
Mmmmmmmmmmm ce bunatate, il fac si eu cam tot asa, pupicei
@Amalia -cu mare drag 😉
@Yafa – a fost delicios! 😉
Excelent arata stiu ce gatesc maine !!!! Chiar zilele trecute am facut din nou puiul in lapte 🙂 este minunat absolut tot ce gatesti si prezentarea e de milioane.
@Sylvia – am vazut ca l-ai refcaut si mi-ai facut o pofta….;)
Delicios ostropelul! Oare se poate face si la slow cooker? Si se poate congela, ce parere ai, Ama?
Raluca, eu zic ca merge si in slow cooker 🙂 si da, ar merge si congelat. Eu am mai congelat tocanite de pui si au fost foarte ok apoi 🙂