0
0 In Uncategorized

One more of those sad posts

Azi dimineata m-am trezit aproape inspaimantata: e vineri??? Cum dracu? Cand dracu s-a intamplat si asta? Si nu l-am sunat pe X! Am uitat sa sun la compania Y sa le reamintesc de ofera si de contract! Si culmea, am uitat sa mai iau si pastilele, primite abia saptamana trecuta sa imi mai readuc la normal organismul. Cateva mental notes-uri, apoi m-am intors pe cealalta parte: la 5 dimineata nimeni nu ar aprecia daca as suna.

Nu e prima oara cand ma trezesc asa.

Ieri am intrat intr-o sala de interviu sa plang. Mda, stati linistiti, nu sunt o femeie smiorcaita. Dar aveam nevoie de o eliberare NERVOASA ( nu emotionala!). Sunt satula de task-uri si dead-line-uri. Sunt satula de a face munca unui senior, cand nici nu stiu daca am avut dreptul la juniorat. Sunt satula de oameni care nu stiu sa delege si care impart sarcini in functie de interesele de moment. Si sunt satula de impartirea pe n departamente (de unde rezulta ca ai n+1 sefi) si de managementul romanesc – dupa cum am auzit aseara la un workshop – caracterizat de neaosa expresie romaneasca “a calca peste cadavre”.

Surprinzator, si la noi lucrurile au luat-o razna tocmai saptamana asta, cand a murit si fata aia. Eu sunt din categoria celor care nu acuza firma. Ea trebuia sa aiba puterea sa spuna “nu”. In acelasi timp stiu cum e sa nu ai aceasta putere. Stiu cum e sa zici: “hai ca mai trag un pic, inca un pic…inca un pic!” si sa continui sa speri ca lucrurile se schimba, vei fi mai castigat si mai experimentat.

Pentru ca desi constientizez ca asa nu pot continua si ca nu merita, ma trezesc intr-o situatie paradoxala: pentru a ma elibera trebuie sa trag si mai tare. Un hei-rup, dupa care nu as mai avea sa suport toate astea.
Dar stiu ca asta este o naivitate si acest “hei-rup” nu este decat o holograma in spatele careia se afla o soarta faustiana. Pentru ca nu ai cum sa te eliberezi, si preluand mai multe sarcini nu faci decat sa duci tot mai multe in viitor…

Solutii? Eu inca tot nu am.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply