0
2 In Uncategorized

On Top Remix

Pana acum e cea mai buna varianta pe care am gasit-o.

One of my all time favourites. 10 ore pe drumul pana la Cluj si inapoi numai asta am ascultat :))

PS asa suna si telefonul 🙂

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  cristi
  01/04/2007 at 15:38

  Mi-ai spus sa-ti zic cum mi se pare Albastru nemarginit, aproape transparent.

  In primul rand cred ca a avut un impact mai mare in 1976 decat poate sa aiba acum. Japonezii sunt un popor foarte conservator din fire, si imi imaginez cum o astfel de carte a putut sa rupa monotonia si sa se impuna, castigand premii literare. Probabil ca era tocmai ce lipsea literaturii japoneze, o demitizare a generatiei tinere si stilului lor de viata.

  Din 1976 pana acum s-au intamplat destule, si probabil ca daca Quentin Tarantino nu ar fi facut filme, Chuck Palahniuk nu ar fi scris Fight Club, Coppola nu ar fi filmat Apocalypse Now, si lista poate continua, Albastru ar fi avut un impact mai mare. Dar din pacate am vazut deja cam tot ce are de spus Murakami.

  Mi-a placut ideea tanarului pierdut, care nu stie de ce viata lui a ajuns asa cum este, dar nu face nimic sa schimbe acest lucru. Si in finalul romanului Ryu spune ca nu s-a schimbat deloc.

  Desi orgiile si drogurile nu m-au impresionat atat de mult pe cat ar fi putut, unele scene aproape mi-au facut rau efectiv, probabil pentru ca eram deja intr-o stare de semi-depresie.

  Cartea a fost exact atat de lunga cat trebuia (poate un pic prea lunga), si intr-un final m-a facut sa-mi pun niste intrebari. Nu atatea cate ar trebui, nici mai putine. Destule cat sa nu fac nimic ca sa schimb situatia, exact ca personajul pricipal al romanului.

  Si da, traducerea da gres pe alocuri.

  Daca nu i-ai fi scris recenzia probabil ca nu as fi citit-o, asa ca multumesc.

  Planuiesc sa mai citesc ceva de Ryu Murakami, desi nu chiar in viitorul apropriat.

 • Reply
  ama
  01/04/2007 at 21:06

  Ma bucur ca esti de acord cu mine la partea cu traducerea. Am crezut o clipa ca nu mai sunt eu pusa la curent cu noul limbaj..ceea ce n-ar fi fost deloc putin probabil 🙂

  Si da, consider si eu ca are lungimea ideala. Cred ca daca mai continua, nu mai aveam puterea sa o citesc.
  Unele pasaje mi-au provocat rau fizic (si nu vorbesc aici de cele sexuale).

  Sper sa te mai determin sa citesti si alte carti :))

 • Leave a Reply