Omleta Parmentier, desi foloseste ingrediente extrem de banale, este atat de gustoasa si de fina incat va recomand din start sa va apucati de ea in cantitati foarte mari pentru a ajunge la toata lumea! 🙂
Ingrediente
600 gr cartofi
6 oua
7 linguri de unt
5 lg de lapte
sare si piper
Mai intai spalati bine cartofii cu o perie si apoi ii taiati rondele. Ii puneti intr-o tigaie si ii prajiti in unt pana devin aurii si crocanti.
Intre timp bateti ouale cu lapte, sare si piper.
Turnati ouale peste cartofi in tigaie si puteti alege daca le prajiti pur si simplu sau le amestecati. Eu am ales sa le amestec, luand din cand in cand tigaia de pe foc si folosindu-ma doar de caldura emanata de ea pentru a face omleta cat mai frageda si mai cremoasa.
Se serveste cu frunze proaspete de salata.
Excelent arata , imi place foarte mult !
Si pe mine ma incanta! Ce zici, ar merge si cu dovlecel sau cu vanata?
@Silvia – si noua ne-a placut fff mult! 🙂
@Ionela – ar merge 🙂 doar ca ambele lasa apa si atunci iti recomand sa le faci la caserola, ca aici http://amainbucatarie.blogspot.com/2010/03/omleta-italiana-cu-zucchini-si.html
Va spun eu cu ce ar merge ! Cu vin alb, la pahar , rece , baut separat.
Ma apuc imediat de amindoua; si de omleta si de vin.
Mersi pentru idee.
Leugen
Am incercat-o in week-end, este DELICIOASA 🙂
@Mada – imi pare tare bine ca ti-a placut! 😉
am vazut eu bine sau cartofii sunt cu coaja? e musai sa fie cartofi noi sau si cei cu coaja tare merg? in cazul in care nu sunt cartofi noi trebuie curatati de coaja, asa-i?
multumesc mult:) si multumesc pentru multele retete de aici, te-am descoperit de curand si in fiecare zi "navighez" pe aici, parca am devenit putin dependenta de blogul tau:)
Alina iti multumesc mult si ma bucur ca iti place blogul meu 🙂
daca nu ai cartofi noi, trebuie cuatata coaja. spor la gatit! 🙂
Asta aduce a tortilla doar ca acolo cartofii trebuie taiati marunt.
Pupici