IMG_4780
O omleta pufoasa si satioasa intr-o dimineata insorita garanteaza un inceput de zi plin de energie si veselie. Imi sunt dragi aceste poze pentru ca imi amintesc de o dimineata tarzie de weekend, de ceai negru aromat, briose cu afine si veselia unei mese in doi.

IMG_4778

Ingrediente

100 gr ciuperci
1/2 praz (preferabil partea verde)
4 oua
50 gr lapte
sare si piper
rosii
putin ulei

Mai intai caliti prazul impreuna cu ciupercile intr-o tigaie.

IMG_4774

In timp ce acestea sunt pe foc, bateti binele ouale impreuna cu laptele, sarea si piperul.

IMG_4775

Turnati amestecul de oua peste ciuperci si amestecati pana ajungeti la consistenta dorita.

*De ce adaugam lapte in omleta?
Sa o facem mai pufoasa! 🙂 Puteti alege ce puneti – lapte, apa sau chiar si putina supa de pui. Lichidul din omleta se va incinge si evaporandu-se vor coace oale din interior, facand omleta si mai pufoasa.

De asemenea, ca sa o fac si mai pufoasa eu am obiceiul sa o iau ocazional de pe foc, sa continui amestecarea, dar sa nu ii permit sa se usuce prea tare, prea repede.

Serviti alaturi de rosii.

IMG_4782