Astăzi vreau să vă vorbesc despre un fel de mâncare pe care l-am descoperit de curând și care a ajuns rapid unul din preferatele întregii familii: Paste Bolognese… dar nu oricum, ci vegane! În loc de carne, sosul îl pregătesc cu linte! În plus, pentru a fi extra-aromat și super-rapid de pregătit, apelez la sosul special de la dm.ro. Dar dacă nu îl aveți, vă explic puțin mai jos cum să faceți.
Ingrediente:
- O cană de linte (fie fiartă de tine, fie conservă, direct de la dm.ro, unde au linte maro la conservă )
- Un morcov mare
- O bucată de țelină (cam cât un pumn)
- 1/4 de praz
- Usturoi, 4-5 căței (sau câți îți dorește inima)
- Un borcan de sos pentru paste bolognese vegan de la DM (aici e magia!)*
- Spaghete
Opțional: Drojdie inactivă la final, pentru o aromă vegană de „parmezan”.
*În caz că nu ai găsit sosul, poți apela la o altă pastă de tomate sau chiar și la roșii la conservă (cele de la ei sunt delicioase!) și să le pasezi putin. Iar pentru a le condimenta, adaugă mix de ierburi italiene tot din magazinele dm, mai exact acesta.
Pas cu pas:
- Tăierea legumelor: Morcovul, țelina și prazul se transformă în bucățele mărunte, julienne sau cubulețe mici.
- Usturoiul: Usturoiul se toacă fin, finuț.
- Călește ușor morcovul, țelina și prazul, apoi adaugă usturoiul.
- Fie că e fiartă de tine din timp sau din conservă, e momentul să adaugi lintea.
- Toarnă și sosul bolognese peste legume.
- Lasă totul să fiarbă la foc mic, până când se îngroașă puțin.
- Între timp, fierbe spaghetele conform instrucțiunilor.
- Amestecă spaghetele cu sosul, servește și, dacă vrei, presară drojdia inactivă.
Voilà! Așa ai creat o minunăție vegană, sănătoasă și absolut delicioasă. Toate acestea, cu un pic de ajutor de la DM. Dacă ți-a plăcut rețeta de astăzi, te invit să arunci o privire și peste seria mea de articole de shopping hauls în DM și rețete cu produse dm, pe blog. E plin de surprize sănătoase și alegeri inspirate.