Astăzi vreau să vă vorbesc despre un fel de mâncare pe care l-am descoperit de curând și care a ajuns rapid unul din preferatele întregii familii: Paste Bolognese… dar nu oricum, ci vegane! În loc de carne, sosul îl pregătesc cu linte! În plus, pentru a fi extra-aromat și super-rapid de pregătit, apelez la sosul special de la dm.ro. Dar dacă nu îl aveți, vă explic puțin mai jos cum să faceți.

Ingrediente:

  • O cană de linte (fie fiartă de tine, fie conservă, direct de la dm.ro, unde au linte maro la conservă )
  • Un morcov mare
  • O bucată de țelină (cam cât un pumn)
  • 1/4 de praz
  • Usturoi, 4-5 căței (sau câți îți dorește inima)
  • Un borcan de sos pentru paste bolognese vegan de la DM (aici e magia!)*
  • Spaghete

Opțional: Drojdie inactivă la final, pentru o aromă vegană de „parmezan”.

*În caz că nu ai găsit sosul, poți apela la o altă pastă de tomate sau chiar și la roșii la conservă (cele de la ei sunt delicioase!) și să le pasezi putin. Iar pentru a le condimenta, adaugă mix de ierburi italiene tot din magazinele dm, mai exact acesta.

Pas cu pas:

  1. Tăierea legumelor: Morcovul, țelina și prazul se transformă în bucățele mărunte, julienne sau cubulețe mici.
  2. Usturoiul: Usturoiul se toacă fin, finuț.
  3. Călește ușor morcovul, țelina și prazul, apoi adaugă usturoiul.
  4. Fie că e fiartă de tine din timp sau din conservă, e momentul să adaugi lintea.
  5. Toarnă și sosul bolognese peste legume.
  6. Lasă totul să fiarbă la foc mic, până când se îngroașă puțin.
  7. Între timp, fierbe spaghetele conform instrucțiunilor.
  8. Amestecă spaghetele cu sosul, servește și, dacă vrei, presară drojdia inactivă.

Voilà! Așa ai creat o minunăție vegană, sănătoasă și absolut delicioasă. Toate acestea, cu un pic de ajutor de la DM. Dacă ți-a plăcut rețeta de astăzi, te invit să arunci o privire și peste seria mea de articole de shopping hauls în DM și rețete cu produse dm, pe blog. E plin de surprize sănătoase și alegeri inspirate.