Ca majoritatea oamenilor de pe aceasta planeta, am si eu o mare slabiciune pentru ciocolata. Si voi prefera o prajitura cu ciocolata inaintea oricarui desert din lume! 🙂 Si pentru acele zile cand nu avem chef sa construim deserturi elegante din creme de ciocolata, puteti incerca aceste negrese simple, rapide, care se conserva foarte bine si care va vor astampara oricand pofta de ciocolata.
Ingrediente
150 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
100 gr ciocolata
100 gr unt
150 gr zahar
un praf de sare
esenta de vanilie
3 oua
150 gr nuci
Amestecati faina cu praful de copt si sarea.
Topiti ciocolata si untul bain-marie. Luati vasul de pe foc si dupa ce il lasati sa se racoreasca putin incepeti sa adaugati zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand in continuu.
Apoi adaugati in ploaie faina, amestecand mereu pana veti obtine un aluat omogen in care veti amesteca la final nucile.
Turnati aluatul intr-o tava (undeva la 20/30cm) si bagati prajitura la cuptorul incalzit in prealabil.
Se coace pentru aproximativ 25 -30 de minute.
Dupa ce s-a racut, taiati prajitura cubulete care se pot depozita pentru mai multe zile, ramanand la fel de gustoase.
Eu le-am ambalat in folie si le-am tinut la frigider, fiind gustarea dulce ideala de luat la lucru.
Arata perfect!
Ama, mai faceti angajari pe timp de vara ??!!! :)))
Aaaah, negresele sunt preferatele mele! As avea si eu nevoie de cateva la pachet!
Vai, nu am mai mancat negresa de un car de ani!
@Corina – mersi 😉
@Sabina – nu conteaza unde lucrezi, negresele se dau indiferent de functie :))
@Irina – ti-as da cu mare drag de ai fi mai aproape 😉
@Elena – un motiv in plus sa le faci acum ;))
Negresa e si preferata familiei mele, doar ca eu coc putin nucile si le decojesc inainte de a le pune in prajitura, e mai gustoasa si aromata. Si, pentru ca suntem fani ciocolata, uneori mai pun si fulgi de ciocolata.
@Daniela – suna foarte apetisant 😉 data viitoare incerc si eu 🙂
Doamne, ce reteta geniala! E grozava si am gatit-o saptamana trecuta, in weekend, atunci cand toata familia s-a reunit la noi acasa. Trebuie sa-ti spun ca nu credeam niciodata ca aveau sa organizeze un concurs de piatra-hartie-foarfece pentru ultima bucata de prajitura (bunica a castigat in mod surprinzator). A iesit foarte buna, am respectat reteta si la sfarsit a trebuit sa mai fac una, ca nu au ajuns celelalte doua.
O singura intrebare am, sper ca nu te superi. Nu mi-a iesit inajuns de neagra si nu stiu care e problema. Am folosit ciocolata neagra de la Poiana, asta sa fie oare? Oricum mai fac una vineri si o sa folosesc din cea de care ai folosit tu, poate imi reuseste si culoarea, nu numai gustul divin.
Succes in tot ceea ce faci!
@Alexandra – ma bucur mult de tot ca ti-a placut reteteta!
Da, culoarea e data de calitatea ciocolatei si mai exact de calitatea/cantitatea de cacao din ea.
Este o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine!
@Negresa – ma bucur ca ti-a placut 😉
[…] cu ciocolata si portocaleCozonac cu stafideCremsnit de BudapestaLamingtonsNegresa cu ciocolataNegresa cu nuciPaine cu banane si ciocolataPrajitura cehoslovacaPrajitura condimentataPrajitura cu banane si […]