A sosit si a doua editie a provocarii Bucatarul Curajos si gazda ne este blogul Pasiune si Culoare cu reteta Brownie cu menta.
Noua ne-a placut foarte mult aceasta varianta de negresa si sigur o voi reface la vara cu multa menta proaspata.
Ingrediente
170 gr unt
150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao
2 oua
200 gr zahar
1/2 lingurita esenta de menta
150 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
Pentru sos
75 gr ciocolata
75 ml smantana lichida
1/2 lingurita extract de menta
Se topeste untul cu ciocolata in bain-marie.
Intre timp se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga esenta de menta. Dupa ce ciocolata topita s-a racit putin, se incorporeaza si la final se adauga faina amestecata in prelabil cu praful de copt.
Amestecul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Secretul unui brownie delicios este sa fie usor umed in interior si sa formeze o crusta fina deasupra.
Scoateti prajitura din cuptor si pana se raceste pregatiti sosul de ciocolata. Tot in bain-marie topiti ciocolata cu frisca si condimentati cu extractul de menta.
Taiati prajitura in patratele sau in forma rotunda, acoperiti din belsug cu sos si presarati peste diverse fructe – eu am pus merisoare.
Pofta buna!
Ce frumoase sunt! Pupici
Aceasta este reteta pt o portie? Cata prajitura iese? Multumesc! Maria
Multumesc Diana 🙂
Maria sa stii ca e foarte spornica. Eu am copt-o intr-o tava rotunda de 24 cm diametru si mi-au iesit cam 9-10 astfel de prajiturele rotunde + resturile dintre ele
Fff bine arata prajitura, felicitari!! Am totusi o intrrbare, de unde ai cumparat esenta de menta??
Esenta de menta se gaseste cam in orice magazin mare, la condimente de prajituri. A mea era de la Dr Oetker
Arata ff bine ,cum reusim sa facem crusta si miezul usor umed, am mai facut si nu prea am reusit.multumesc anticipat.
Dupa cum spuneam si in textul retetei, secretul e cuptorul incins si focul mare 🙂
De mult am "ochit" reteta, in sfarsit am cumparat esenta de menta si am facut-o.
On singur comentariu, am copt-o la 180 de grade, ~25 minute.
Ca intotdeauna multumesc Ama!
cu mult drag 🙂