Daca va este pofta de o prajitura cu ciocolata, dar va doriti ceva mai special, va recomand sa incercati aceasta reteta deosebita de negresa cu mascarpone.

Prajitura este usor de facut chiar si de un incepator in bucatarie si desi ii lipseste crema propriu-zisa, partea de mascarpone o apropie mult de un cheesecake.
Ingrediente 
Pentru aluat
300 gr ciocolata
240 gr unt
150 gr zahar
4 oua intregi
4 albusuri
120 gr faina
30 gr de cacao
Pentru crema
450 gr mascarpone
50 gr de zahar
4 albusuri
esenta de vanilie

Topiti ciocolata in bain-marie si lasati-o putin deoparte sa se raceasca.Intre timp, bateti untul cu zaharul, apoi adaugati cele 4 oua si 4 albusuri. Integrati si ciocolata, apoi adaugati faina amestecata cu cacao.

Turnati aluatul intr-o tava de tapetata cu hartie de copt, pastrand o ceasca de aluat pentru a o folosi la final.
*eu am folosit o tava de 20X30cm

Intr-un alt vas, amestecati mascarpone cu zaharul, albusurile si vanilia. Intindeti crema de mascarpone peste aluatul turnat in tava, iar peste puneti restul de aluat, amestecandu-l usor in crema cu o furculita.

Coaceti pentru aproximativ 40-50 de minute, pana cand daca ridicati usor hartia de copt, marginile prajiturii se desprind.
Lasati sa se raceasca in tava inainte de a o taia.Pofta mare! 🙂
*Galbenusurile ramase de la aceasta reteta le-am folosit pentru a face o budinca de vanilie.

Sursa reteta