0
5 In Uncategorized

My dear Oscar Wilde

Saptamana trecuta am discutat cu cativa cititori Bookblog, in cadrul Clubului de Carte, despre Dorian Gray.

Din acest motiv nu am mai scris si pe blogul meu despre carte si nici nu o sa reiau aici aspectele discutate acolo (le gasiti in trei posturi – Dorian Gray si iubirea, Dorian Gray – estetica, arta si constiinta si Dorian Gray intre Faust si Narcis).

Dar nu ma pot abtine, si chiar daca risc sa scriu un post sec, format din citate, nu pot sa nu va ofer franturi din umorul si intelepciunea lui Wilde.

“Niciodata nu aprob sau dezaprob un lucru. E o atitudine absurda fata de viata. Nu suntem trimisi pe lume sa ne exhibam prejudecati morale. “

“Adevaratul defect al casatoriei este ca te face sa nu mai fii egoist. Iar oamenii lipsiti de egoism sunt incolori. Le lipseste individualitatea.”
“…singurul mod in care o femeie poate sa reformeze un barbat este acela de a-l plictisi in asa masura, incat acesta pierde orice interes fata de viata.”

“Singura diferenta intre un capriciu si o pasiune de-o viata este ca intotdeauna capriciul dureaza putin mai mult.”

“Fidelii cunosc doar latura triviala a iubirii; numai infidelii cunosc tragediile iubirii.”

Si deja clasicul : “Draga baiete, nici o femeie nu-i geniala. Femeile apartin sexului decorativ. N-au nimic de spus, dar acest nimic il spun intr-un mod fermecator. Femeia reprezinta triumful materiei asupra spiritului, asa cum barbatul reprezinta triumful spiritului asupra materiei.”

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Tomata cu scufita
  31/10/2007 at 07:32

  Imi pare rau ca n-am fost mai activa la discutii, dar am stat prost cu timpul. Mi-a placut mult Dorian Gray si e un personaj de referinta.;) Daca vrei mai multe citate am pus si eu pe cuvintele din carti. 😀

 • Reply
  elle g
  21/11/2007 at 11:45

  eu n-am participat deloc la discutii, desi citisem cartea cam in aceeasi perioada. iti las acest comentariu pentru ca imi plac picioarele lui wilde in poza asta :))

 • Reply
  ama
  21/11/2007 at 19:38

  @elle g – venisem acasa epuizata, dupa o zi lunga de lucru si comentariul asta m-a facut sa rad cu pofta 🙂 multumesc! nici nu-i remarcasem ciorapii!

  in ceea ce priveste Clubul de carte de pe bookblog – se poate comenta si la editiile mai vechi. o data incheiata luna in cauza, nu inseamna ca inchid discutia. doar ca lumea uita. si uneori si mie imi este dificil sa sustin o conversatie pe o carte mai veche cu cineva ce o are proaspat in memorie. dar ma straduiesc 🙂

 • Reply
  iulia oancea
  11/05/2009 at 06:03

  Abia am terminat de citit cartea asta! M-a impresionat profund, e cea mai buna carte dintre cele citite anul asta. M-a facut sa ma indragostesc iremediabil de lordul Henry!

 • Reply
  ama
  13/05/2009 at 15:48

  @Iulia 🙂

 • Leave a Reply