Aveam de ceva vreme in plan sa fac niste muffinsi sarati si colorati si intr-o buna zi m-am motivat si am pregatit aceste minunatii.
Ingrediente
100-150 gr mix de legume (eu am avut mix mexican)
100 gr bacon
150 gr faina alba
150 gr faina de porumb
1 pliculet praf de copt
putina sare
2 oua
200 gr lapte
optional: seminte presarate peste
Mai intai am pregatit legumele – le-am fiert si le-am scurs. Am tocat baconul patratele.
Am amestecat faina alba cu cea de porumb cu praful de copt si sarea.
Am batut ouale, am adaugat laptele si apoi, treptat, am integrat si amestecul de faina.
La final am amestecat in aluat legumele si baconul.
Am pus compozitia in forme de muffin tapetate cu hartie si le-am pus in cuptorul incins pentru aproximativ o jumatate de ora (sau pana sunt coapte si usor rumenite).
Buna, Ama. Deliciosi si aspectuosi acesti muffins. I-am facut aseara si s-au terminat imediat :D. O intrebare am, ce pot face sa nu se mai prinda asa tare de hartiute? Sa le ung cu putin ulei inainte de a le umple? Se rezolva cumva? Multumesc. Maria
…sau pudreaza putina faina 🙂
Faina de porumb este.. malai?
Merci.
Nu. Faina e ma fina, ca faina alba ptr paine & prajituri.
si unde se gaseste? E musai sa fie si faina de porumb? Nu pot pune 300g faina de grau? 🙂
Se gaseste in general in magazinele de produse naturiste. Poti pune si de grau 😉 doar ca va fi alba :d