Reteta aceasta am vazut-o cu multa vreme in urma, undeva pe net. Cred ca la Pioneer Woman. Reteta este foarte simpla, de aceea e usor de memorat si a trebuit sa o incerc. Si tare ma bucur ca pana la urma am rupt un pic din aluatul de paine si l-am transformat in acesti muffinsi extraordinari!
Iar aluatul folosit a fost cu mare grija framantat si de doua manute maruntele si harnicute! 🙂
Ingrediente
aluat de paine
unt
zahar
scortisoara
lapte condensat
In formele de muffin se pune in fiecare compartiment o jumatate de lingurita de unt, o jumatate de lingurita de zahar si 1/4 de lingurita de scortisoara.
Se taie bucatele mici de aluat dupa prima crestere si a doua framantare si se ruleaza in mici bilute – cat sa intre 3-4 intr-o forma de muffin. Se pun bilutele de aluat peste compozitia descrisa mai sus si se mai lasa 10 minute sa creasca putin.
Peste se presara aceleasi ingrediente – unt, zahar, scortisoara si se da la cuptor pana se coc si sunt rumene.
Cand se scot de la cuptor se toarna peste ele lapte condensat.
Si astfel, in ziua in care faceti paine, aveti asigurat si desertul! 🙂
faina reteta si manutele alea doua sunt tare simpatice !
ele sunt ingredientul secret :))
cred ca o so pun in practica cand vin de la servici.
Sunt înnebunită după imaginea cu mânuțele hărnicuțe. Am admirat-o îndelung:).
Alina si eu :)))
foarte buni si eu am facut odata si mi-a placut foarte mult.
nu puteam sa nu remarc gospodina priceputa! o dulceata de fetita!
Multumesc Andreea 🙂