De cand tot gatesc cu produsele Lactitalia am impresia ca mai des am folosit produsele „italienesti”. E pe de o parte de inteles pentru ca sunt topita dupa ele si de cand am descoperit Caciotta viata mea s-a schimbat! :))
Cu toate acestea, desi apare mult mai rar pe blogul meu, traditionala telemea de vaca de la Lactitalia este una dintre favoritele mele. De fapt, alaturi de telemeaua de oaie (eu care pana sa gust branza asta nu puneam gura pe branza de oaie!), sunt produsele mele preferate si le consum simple, pe un sandwich la micul dejun.
Va povestesc toate acestea sa nu credeti ca sunt niste „surori” mai sarace si mai amarate ale Caciottei sau Mozzarelei, ci pur si simplu le consum adeseori ca atare.
Tocmai de accea m-am gandit sa mai includ intr-o reteta si gustoasa telemea pentru a va da idei delicioase pentru un aperitiv gustos!
Am folosit pentru 6 muffins
150 gr faina
aprox 60 gr branza telemea de la Lactitalia
1 lingurita marar tocat
6 feliute de ciuperci
aprox jumatate pliculet praf de copt
aprox 200 gr apa
Am amestecat faina cu praful de copt si apoi cu apa. Aluatul este umed, amestecati-l cu o lingura!
Am integrat apoi telemeaua faramitata cu mana si mararul. Am amestecat bine pentru a nu exista aglomerari de ingredient si am pus aluatul in formele de muffin pregatite.
Pe fiecare am asezat o feliuta de ciupercuta si am dat la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Micile briose sunt foarte aromate si gustoase!
Mmmm… arata foarte bine
si este mult mai gustos decat arata 🙂
Am incercat reteta si intr-adevar sunt foarte gustoase singura neplacere a fost ca s-a lipit hartia de ele. La fel ti s-a intamplat si tie sau este doar o eroare a mea? Spor la gatit incontinuare!
@Noelle – sa stii ca mie mi s-a lipit hartia doar de fundul muffinsurilor, dar nu stiu de ce 😐
Ma bucur ca ti-au placut! Spor si tie! 😉
Mmm… Arata super bine ! Nici nu stii ce pofta mi-ai facut 😀 .
Arata foarte bine. Este sarata tare branza folosita?
Cristina nu 🙂 dar depinde si de gusturi 🙂