In aceste zile geroase de iarna e nevoie de cate un desert care sa incalzeasca sufletul. Si atunci cand un aluat simplu, aromat si delicat nu ajunge, va invit sa dati crema pe o umplutura ce aminteste timid de cozonacul de Craciun, o umplutura care sta pitita in inima unor muffinsi pufosi, gata sa surprinda si sa cucereasca.
Ingrediente
250 gr nuca
2 linguri de zahar
1/2 lingurita scortisoara
350 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita sare
80 gr unt
70 gr zahar
1 ou
100 gr suc de portocale
50 gr lapte
Macinati nuca si amestecati-o cu zahar si scortisoara. Eu am macinat nuca proaspat si era suficient de uleioasa sa se inchege singura. Daca insa nu vi se leaga umplutura, adaugati 1-2 linguri de suc de portocale.
Formati mici bilute pe care le asezati in formele de muffin.
Amestecati faina cu sarea si praful de copt.
In alt vas amestecati bine cu mixerul zaharul cu untul, adaugand apoi oul, sucul de portocale si laptele.
Treptat adaugati si faina pana se formeaza aluatul.
Turnati aluatul peste bilutele de nuca si dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.
Foarte bune si aromate!