Motive PRO si CONTRA pentru a fi o mama care lucreaza de acasa

Vad deseori online anunturi imbietoare pentru a lucra de acasa. Personal, cred ca majoritatea acestor anunturi sunt inselatoare si duc la asteptari false pentru ca descriu munca de acasa ca pe o activitate relaxanta, cand mai tastezi cate ceva alene pe telefon, in timp ce stai tolanita intr-o baie cu spuma si cu un pahar de vin scump alaturi.
Iar realitatea e departe de asa ceva.
Problema cea mai mare este ca cele care cauta sa lucreze de acasa isi fac sperante false, si in plus, oamenii isi fac o impresie gresita despre cum decurge ziua unei mame care lucreaza de acasa.

Voi incepe lista cu cateva motive PRO, dar va rog sa cititi pana la final sa stiti bine si ce inseamna CONTRA.
Pro
1. Te poti specializa in orice te pasioneaza pe tine si poti transforma pasiunea ta intr-o sursa de venit. Fie ca faci cursuri speciale, fie ca esti autodidacta, poti sa iti schimbi complet activitatea sau sa te specializesi si mai bine in domeniul tau anterior de activitate.
2. Cand esti freelancer poti decide cu cine lucrezi si poti sa te implici doar in proiecte care te pasioneaza sau care te ajuta sa te dezvolti.
3. In mare, esti stapana programului tau. Adica poti sa jonglezi cu mai multe tipuri de program, poti sa iti iei “liber” la nevoie, nu mai ai stresul zilelor de vacanta sau de boala.

CONTRA
1. Banii
E posibil sa dureze ceva pana cand vor incepe sa vina bani (suficienti). De obicei la inceput banii intra cand si cum si nu sunt multi. Ai nevoie de rabdare, de economii pe care sa te poti baza sau de alte venituri. Multe mame isi incep activitatea inca din concediul de maternitate, astfel incat, atunci cand se termina indemnizatia sa aiba deja oarecare venituri.
Scenariul ideal este sa ai vanzari constante sau, in functie de domeniul de activitate, contracte care sa iti asigure un venit stabil.
Sfatul meu este sa iti construiesti mai multe surse de venit, astfel incat sa nu fii dependenta de un singur contract. Ba mai mult, mereu sa te gandesti si la o alternativa de venituri pasive sau de variante de externalizare a unor sarcini… pentru ca ai doar 24 de ore.
Prin urmare, e nevoie de rabdare pana incepi sa ai un cashflow care sa iti dea ceva libertate si liniste.

2. Castigi cat lucrezi
Si ai nevoie de multa disciplina. Da, daca nu ai chef azi, poti sa ramai in pijamale, dar e foarte probabil ca fie si o singura zi sa aiba un impact asupra veniturilor tale. Prin urmare, desi esti propriul tau sef, nu inseamna ca faci ce vrei tu. Asta daca vrei sa si castigi sau sa te dezvolti.
Stiti vorba aia cu “timpul trece, leafa merge”? Nu se aplica aici!
Prin urmare, data viitoare cand vezi pe social media un anunt atractiv despre munca de acasa, sa stii ca in spatele textului sau a pozei stralucitoare, stau multe ore de munca, multe nopti nedormite si multe-multe situatii care te scot din zona de confort.

3. Taxele le platesti tu … si este foarte posibil sa iti displaca felul in care iti scad veniturile din cauza asta. Dar este si acesta un aspect pe care trebuie sa il iei in calcul.