De multa vreme imi doream sa incerc reteta aceasta traditionala sudului Statelor Unite, dar parca tot nu apucam. Insa cum aveam niste marshmallows parasite, pe care nu le mai dorea nimeni si o pofta imensa de ciocolata, m-am aventurat sa fac prajitura aceasta.
Merita incercata, va garantez! Merge repede, arata bine (decadent de bine :)) si este foarte gustoasa.
Ingrediente
200 gr unt, topit
300 gr zahar
150 gr cacao
200 gr faina
4 oua mari
esenta de vanilie
un varf de cutit de sare
1 pliculet praf de copt
1 cana de alune de padure
aprox 250 gr marshmallows
ciocolata pentru glazura
Bateti untul cu zaharul, adaugati ouale pe rand, vanilia, apoi incorporati faina amestecata cu cacao, praf de copt si sare. La final, amestecati in compozitie si alunele.
Turnati aluatul astfel obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti pentru 30-35 de minute in cuptorul incins, pana cand scobitoarea iese curata daca intepati luatul.
Scoateti prajitura din cuptor si acoperiti-o cu marshmallows (eu am avut bucati mari si le-am taiat inainte). Puneti prajitura inapoi la cuptor pentru 5-10 minute, pana se topesc si se rumenesc usor marshmallows-urile.
Dupa ce ati scos-o din cuptor, adaugati glazura de ciocolata si lasati sa se raceasca inainte de a o taia.
Pofta mare! 🙂
M-ai lovit la sentiment cu prajitura asta. Azi o fac 🙂
toatesunt ok numai daca marshmallowsar avea un sinonim in romanaarfiperfect.Asa mult imi plac retetele astea care audenumirea unor ingrediente in alta limba ca ma dau pe spate.
Este intraductibil.
marshmallows, un fel de spuma gumata 🙂
http://fastfoodeaters.blogspot.ro/2010/04/gabki-do-gabki-mallow-cocktail.html
Mai este o varianta a acestei prajituri, care este cel putin la fel de delicioasa: se pun 5 oua in loc de 4 si la blatul initial se folosesc doar 2 galbenusuri si toate albusurile batute spuma. Si se inlocuiesc alunele cu nuci macinate. Cele 3 galbenusuri ramase se freaca cu 100 g zahar si se pun pe primul blat in loc de mushmallows. Si la final glazura de cacao, mie imi place mai mult decat ciocolata topita si se face asa: 100 g unt cu 2 linguri de cacao, 4-5 linguri de zahar si 2-3 linguri de apa se pun intr-o craticioara pe foc amestecand continuu pana se ingroasa. Iese absolut dementiala!
Multumesc, Anca, pentru aceasta versiune 🙂 Suna absolut delicios 🙂