Iti e pofta sa rontai ceva bun? Aceste migdale sunt perfecte pentru asa ceva! Aromate si crocante, e suficient sa mananci cateva bucati sa te simti satul si pofta de dulce sa dispara.
Ingrediente
1 cana de migdale crude (gasiti pungi mai mari aici)
3 linguri de zahar brun
1 lingura de unt
1 lingura de apa
1/4 lingurita de scortisoara
Intindeti migdalele in o tava si puneti-le la copt la 150-160 de grade, timp de 10-15 minute. Cand s-au rumenit, opriti cuptorul.
In timp ce migdalele se coc, puneti in o tigaie mai mare (in care sa incapa migdalele) untul, zaharul si apa.
Puneti pe foc si amestecati pana cand marginile incep sa se cristalizeze. Adaugati scortisoara si amestecati.
Turnati in tigaie migdalele, amestecati-le si puneti-le inapoi in tava, cat mai rasfirate.
Puneti tava inapoi in cuptorul cald (dar nu pornit), pentru inca 10 minute.
Scoateti tava din cuptor si apoi lasati sa se raceasca.
Stau foarte bine intr-un borcan inchis ermetic.