Uneori, in dimineti mai libere si ceva mai lenese, cand nu trebuie sa ma grabesc cu micul dejun si mancam putin mai tarziu si foamea e mai mare, imi place sa pregatesc cate un mic dejun englezesc.Cunoscut si cu denumirea de full breakfast, micul dejun englezesc contine in mod traditional ou, ciuperci, bacon, carnati si fasole. Se serveste cu paine prajita, alaturi de ceai sau cafea.
Ingrediente
2 oua
1 fir de carnati
8 ciuperci
1 conserva de fasole
*nu e pozat, dar mai puteti adauga: bacon prajit si rosii putin prajite (sau puteti sa le lasati crude)
Prajiti usor carnatii, crestandu-i sa lase grasimea. Sotati ciupercile intregi si pregatiti oul ochi (sau fiert daca il preferati asa).
Clatiti bine fasolea din conserva si strecurati-o bine inainte de servire.
Taiati cateva rosii si prajiti painea.
Si gata! Toata lumea poate veni la masa si sigur vor avea parte de o masa indestulata.
…mi se pare grozav,am sa incerc dar cred ca fara fasole,chiar daca merge de minune cu carnatul…Multumesc pt.reteta,Rodica.
puteti inlocui fasolea cu cartofi prajiti
Si ca sa fie 100% englezesc neaparat a se servi alaturi e un ceai english breakfast, cu lapte si un varf de lingurita de zahar. 🙂
asa dimineti tot sa ai, arata foarte bine acest mic dejun
sa tot mananci ca englezii
[…] Mic dejun englezesc […]