Adevarul este ca nu sunt o mare fana a micului dejun. De obicei ma marginesc la o cafea cu lapte si daca e o zi buna, un pic de cereale cu lapte.
Si asta doar din lene, nu pentru ca micul-dejun nu este o ocazie minunata de a improviza retete colorate, sanatoase si gustoase.

De data asta va prezint doua metode de a da culoare si savoare unui mic-dejun somnoros.

Ingrediente:
iaurt
banane
afine
cereale

Cu robotul am amestecat bine iaurtul cu bananele, pana am obtinut o pasta moale, spumoasa si perfect omogena.
Cand vine vorba de combinarea fructelor am invatat ca merele si bananele au PH neutru, prin urmare pot fi combinate cu orice alt fruct.

Intr-un pahar am asezat un strat de afine, peste care am turnat pasta din banane si iaurt. La final am mai adaugat cateva afine – nu va faceti griji, ele raman la suprafata.

In restul de pasta am adaugat cateva afine si am amestecat din nou bine. Am obtinut un sos de fructe perfect de folosit langa cereale, granola sau muesli. Aceste sosuri din fructe pot fi foarte diverse si pot contine sau nu iaurt. Se pot prepara si prin fierbere, dar eu le prefer si le recomand pe cele proaspete sau din fructe congelate. Totusi, pentru consistenta recomand folosirea bananelor. Alte sosuri delicioase pe care le-am incercat: de capsuni (si fragute), de zmeura, de caise si bineinteles de mere.