Adevarul este ca nu sunt o mare fana a micului dejun. De obicei ma marginesc la o cafea cu lapte si daca e o zi buna, un pic de cereale cu lapte.
Si asta doar din lene, nu pentru ca micul-dejun nu este o ocazie minunata de a improviza retete colorate, sanatoase si gustoase.
De data asta va prezint doua metode de a da culoare si savoare unui mic-dejun somnoros.
Cu robotul am amestecat bine iaurtul cu bananele, pana am obtinut o pasta moale, spumoasa si perfect omogena.
Cand vine vorba de combinarea fructelor am invatat ca merele si bananele au PH neutru, prin urmare pot fi combinate cu orice alt fruct.
Intr-un pahar am asezat un strat de afine, peste care am turnat pasta din banane si iaurt. La final am mai adaugat cateva afine – nu va faceti griji, ele raman la suprafata.
In restul de pasta am adaugat cateva afine si am amestecat din nou bine. Am obtinut un sos de fructe perfect de folosit langa cereale, granola sau muesli. Aceste sosuri din fructe pot fi foarte diverse si pot contine sau nu iaurt. Se pot prepara si prin fierbere, dar eu le prefer si le recomand pe cele proaspete sau din fructe congelate. Totusi, pentru consistenta recomand folosirea bananelor. Alte sosuri delicioase pe care le-am incercat: de capsuni (si fragute), de zmeura, de caise si bineinteles de mere.
Faina ideea cu afinele lasate intregi. eu le amestecam cu tot cu iaurt si banane, dar arata mai bine asa.
Vad ca ai talent si la aranjat. Eu desi m-am chinuit sa imi fac cata stufio de fotografiat mancare, stau execrabil la partea cu secnografia.
@Alina – mersi 🙂
desi eu sunt mereu nervoasa ca am impresia ca mancarea mea arata ca aruncata din avion :))
afinele naturale asezate in borcan [sa zicem la un borcan de 3l, incap 2kg de afine] cu zahar deasupra [cam 1/2 de kg] se pot pastra vreme indelungata in frigider, proaspete. in timp lasa si suc, astfel ca ai un topping pentru inghetata sau salata de fructe.
avind in vedere ca este un fruct scump si rar, se poate cumpara in statiunile montane si transporta usor in pet-uri sau borcane cu capac. acum exista si afine de cultura care nu au nici una din calitatile celor de padure. deci nu fac nici o ceapa degerata!
@vic – eu am noroc cu mama care mi le trimite (in piata din petrosani abunda astfel de fructe).
eu am crescut cu afine, am fost de multe ori la cules de afine (nu era casa fara „grebla” traditionala de adunat afine) si ma bucur ca un copil de ele.
eu le spal bine, le scurg si le pun la congelator. la fel, se pot folosi doar la praji si sos de fructe dar isi mentin toate vitaminele.