Pe parcursul anilor (deja ani!) orele de masa ale Nataliei nu s-au schimbat prea mult.

Am avut noroc de un copil mancacios, deschis sa incerce mancare noua si buna. Si fie vorba intre noi, refuzul Nataliei de a manca ceva gatit, e un indicator clar pentru mine cat e de reusita acea reteta. Si are mereu dreptate! 🙂

Totusi, dincolo de mancare buna, trebuie sa ma gandesc cum sa ii ofer un meniu cat mai variat. Atat in general, cat si pe parcursul unei zile.
De aceea, pentru a-i compune meniul, mi-am creionat eu un mic plan.

Aici vreau sa fac un mic disclaimer, pentru ca deja stiu cat de inversunata e lumea mamiceasca 🙂 Acesta este un mic plan facut de mine, pentru copilul meu, cum am considerat eu ca este bine. Nu zic ca este un adevar general valabil. Il postez pentru a fi inspiratie si pentru alti parinti. 
Asadar, iata structura meniului:

La micul dejun, painea o sarim adeseori. De fapt la noi in casa se mananca poate o jumatate de paine pe saptamana.
Evident, exista variatiuni, nu e nimic batut in cuie. Doar ca seara, cand fac meniul zilei urmatoare, cu ce am in frigider si in casa, incerc sa structurez totul dupa acest plan.

Pentru retete speciale pentru copii, puteti sa rasfoiti sectiunea speciala cu retete pentru copii de pe blog. Click aici.

Va voi da insa si azi un mic exemplu, sa vedeti cum arata un mic dejun in aceasta perioada (Natalia are aproape 3 ani).

*ma ajuta mult farfurioarele cu compartimente pentru ca ma provoaca sa pun in fiecare compartiment ceva diferit

Mic dejun: omleta cu branza de capra si spanac, castraveti, mandarina si merisoare



Gustarea de la ora 10:  feliute de morcov cu alune de padure

La pranz si la cina mananca ce mancam si noi, iar seara inainte de baita mai mananca un iaurt sau o cana de lapte cu ceva (de preferinta un muffin sau o felie de chec).

Cam asa arata ziua noastra culinara. Sper ca v-au ajutat aceste idei si voi reveni cu alte instantanee din meniul Nataliei.

Pana atunci astept intrebarile, sugestiile si povestile voastre cu mancare si prichindei ♥