Natalia mea creste. Va vine sa credeti ca a trecut deja de 10 luni? Mie nu!
Toata ziua se plimba prin casa, merge pe piciorutele ei grasune si se tine (inca) cu manuta de pereti. A devenit extrem de articulata, „povesteste”toata ziua si purtam adevarate conversatii.
Dar ora mesei este cu siguranta una dintre atractiile zilei. Mai ales ca pentru mine sunt mereu noi provocari si zi de zi bucuria este tot mai mare sa o vad cum papa (tot mai des singura), cum invata sa mestece si cum descopera noi arome si se bucura de ele!
Lumea ma intreaba ce mai papa Natalia.
Cu cat ne apropiem mai mult de 1 an am inceput sa ii dau tot mai des din ce mancam si noi.
DAR
sunt inca atenta la ingrediente si nu primeste deloc sare sau zahar!
In plus sunt mai atenta si la ce gatesc pentru noi si am ajuns sa descopar noi ingrediente cu care pot gati, ingrediente cu care nu am mai gatit pana acum sau le-am folosit extrem de rar. Deci toata lumea are de castigat 🙂
Cu ingredientele naturale ma aprovizionez de la vegis.ro
Masa de dimineata a ramas exclusiv dedicata fructelor. Fiind iarna ne e putin mai greu – banane, mere, avocado, mango, citrice. Natalia iubeste cu patima portocalele. Uneori ii mai dau fructe uscate (rehidratate).
Seara primeste iaurt simplu sau cu biscuiti facuti de mine.
Iata insa cateva idei despre ce a mai mancat in ultima perioada.
Supa de morcovi, cu dovlecel, ceapa, marar si paste speciale pentru bebe fara ou & gluten.
Am fiert legumele si le-am pasat. Pastele le-am fiert separat si le-am amestecat la final. Puteti adauga si smantana.
Amaranth cu pudra de roscove si prune. Am adaugat si feliute de mandarine sa-i fac pe plac Nataliei 🙂
Am fiert amaranthul pana s-a inmuiat si am amestecat la final pudra de roscove si prunele pasate. Pentru noi am adaugat si putina miere.
Chiftelute de carne, cu ceapa, patrunjel si legate cu faina de ovaz.
Am adaugat faina cat sa lege compozitia, le-am format si le-am pus in apa fierbinte, pe principiul perisoarelor.
o reteta mica ptr taglatelle???nat y mananca chiftelutele asa cum sunt adica ma refer ca nu le mai pasezi sau cv nu ?ms
Taglaitellele se fac simplu- la fiecare 100 gr faina 1 ou. Framantat, intins, taiat 😉
Si da, Nati mananca chiftelutele ca atare.
Ma tot intorc sa ma uit la manutele pufoase din poze :-))
Adri eu abia astept vara sa scot la iveala si bratele cu volanase :))
de unde cumperi pastele pt supa? eu am gasit la real la raionul bio tot asa paste fara gluten, alfabet dar mi s-au parut cam scumpe, 26lei 500g, nu ai o reteta pt ele? si de la cat timp le-ai dat? bobica mea are doar 7 luni jumate dar vreau sa ma informez mai mult si sa-i dau mancare cat mai sanatoasa si la varsta potrivita 😀
Mirabela eu i-am dat paste dupa 10 luni, aproape 11. Tot din acelea am luat si eu, dar tin foarte mult ptr ca fierbi foarte putine.
multumesc foarte mult de raspuns 🙂 fetita mea e mai mica asa ca mai asteptam un pic:P asa zicea si sotul, sa le luam ca doar nu mananca ea asa mult 😀 o sa incerc si biscuitii, sper sa reusesc azi sau daca nu, saptamana aceasta 🙂 paine-i dai fetitei tale? de la cat timp e recomandata painea? eu fac painea in casa iar pt ea (atunci cand ii voi da) vreau sa-i fac cu faina integrala bio si fara sare, ce zici? la taglaitelle folosesti oul intreg sau doar galbenusul? am inteles ca albusul nu se da decat dupa 1 an.
eu i-am dat paine acum cateva zile – deci pe la 11,5 luni. Si ei ii dau paine doar facuta cu maia naturala, de casa, nu cu drojdie. Si doar coaja, sa rontaie la ea, nu sa manance efectiv
in tagliatelle doar galbenus.
la tagliatele doar faina si galbenus sau si apa?
da, doar faina si ou
cum ai facut chiftelutele? ai macinat carnea? eu am de exemplu, carnita de curcan.. dar ma tot gandesc cum as putea sa fac din ea chiftelute.. 😕
Maria eu o fierbeam intreaba si apoi o dadeam prin robot/blender
super! asa pot face si eu! multu de idee 🙂
Buna Ama, felicitari pentru bloggul tau! Te rog sa-mi spui cum faci tu maiaua naturala si painea de casa.Multa sanatate puiutei tale dulci!
multumesc mult Mirela. eu nu am prea scris despre painea cu maia, dar eu o fac dupa retete de pe codrudepaine.ro. acolo e explicat cel mai bine 🙂