Sa profitam de mazarea verde care a invadat pietele si sa punem cateva pungulite de mazare delicioasa la congelator. Nu o sa treceti iarna cu ele, dar din cand in cand nu strica sa gustati mazare naturala. In plus aveti satisfactia ca este pusa de mana voastra! 😉
Incepeti prin a scoate boabele de mazare din pastai. Rabdare va doresc! 🙂 Eventual asezati-va la televizor, dar aveti grija ca bobitele alea au calitatea de a tasni din pastai de parca ar fi insufletite.
Dupa ce ati scos mazarea din pastai spalati-o sub jet de apa.
Apoi puneti o oala cu apa rece in congelator si pregatiti cuburi de gheata.
Intr-o alta oala puneti apa la fiert. Cand apa a dat in clocot adaugati mazarea si lasati sa fiarba 3-5 minute. Atunci turnati mazarea intr-o sita mare si imediat ce s-a scurs apa calda, turnati peste mazare apa rece amestecata cu cuburi de gheata.
Dupa acest procedeu boabele de mazare se pot sparge cu mana, dar inca mai sunt crude.
Scurgeti foarte bine mazarea si puneti-o in pungute speciale de congelator. Incercati sa le dati o forma cat mai plata sa fie usor si practic de depozitat in congelator.
Si sa va bucurati de ele! 🙂
Super idee! Păcat că am frigider de-ăla naşpa de trebuie să-l dezgheţ tot la câteva săpt., aşa că nu pot congela nimic pt. la iarnă.
Nu ştii şi o metodă de conservare a boabelor la borcan, dar fără conservanţi?
@Adelina – sincer nu am vazut! ;( citisem in schimb ca la bulion de ex, daca nu se poate tine la rece, se fierbe inca o data in sticlele in care se vor depozita. Nu stiu daca se aplica ;( daca gasesc ceva te anunt! 🙂
Si eu am zis ca o sa ma apuc sa-mi pun legume la congelator. Aici am gasit o metoda buna de a stii cat de vechi sunt produsele din punga: http://xr.com/e4gr
@Ada – eu iau pungi speciale de congelator si ele au o portiune mata unde poti scrie cu un marker/carioca sau au chiar calendar si doar insemni ziua/luna in care l-ai congelat 😉
Apa rece o torn peste mazarea aflata in sita sau intr-un vas??Cat timp tin mazarea in apa rece?
@Tantatec apa rece se toarna peste mazare tot prin sita, este suficient doar o spalare cu apa rece, nu e nevoie sa stea in ea 🙂