0
0 In Uncategorized

Manduca

Tot auzisem de Manduca ca fiind sistemul de purtare cel mai cel, cel mai evoluat, cel mai confortabil, cel mai usor de pus.

De aceea cand Adelle.ro a anuntat ca da spre testare Manduca a trebuit sa ma inscriu si eu. Si paradoxal, nu neaparat pentru mine (obisnuita fiind deja cu mei taiul si avand fixurile unei batranici pe care nu o mai scoti din ale ei), ci mai ales pentru ca eram in cautarea unui sistem de purtare si pentru Dan.

Inainte sa ajunga Manduca la mine am avut ocazia sa incerc cateva sisteme de purtare – sling (fix, pe inel), wrap, mei tai, Boba si Marsupi.

Partea negativa

Manduca am incercat-o mai intai eu. Ei bine, din cauza conformatiei mele, nu m-am simtit deloc confortabil cu ea. Nataliei i-a fost foarte bine, copilul intr-adevar are o pozitie extraordinara si foarte comoda.
Doar ca eu nu m-am impacat cu ….bretelele! Tocmai pentru ca sunt late si cu burete (sa nu jeneze) picau de pe umerii mei prea ingusti si lasati in jos. Sistemul d eprindere in spate nu ajuta cine stie ce, doar bascula partea exterioara si ma incomoda in zona gatului.

Partea pozitiva

Dupa cum spuneam mai sus pozitia copilului este extraordinara si Natalia s-a cuibarit de indata in el. Pe parcursul testarilor si purtarilor a fost mereu foarte relaxata si fara griji. A si dormit in el fara probleme.

Se pune foarte usor.

Siguranta sistemelor de inchidere. Tin sa mentionez acest aspect dupa ce am fost extrem de sceptica la sistemul de inchidere cu scai al Marsupiului (am sa povestesc despre el in curand).

Nu l-am purtat pe spate pentru ca nu am avut (inca) curaj sa o punem astfel pe Natalia.

Un mare plus l-as da braului intarit care mi-a dat o senzatie de siguranta si (cel putin asa mi se pare) face ca bebe sa stea mult mai comod. Natalia fiind un bebe grasunel, in alte sisteme de purtare am avut mereu impresia ca materialul “taie” in carne pe pulpe. Datorita acelui brau solid am avut un punct in plus de sustinere (pentru noi) si la fel si pentru Natalia, fara sa mai am problema pulpelor sugrumate.

Mi-a placut faptul ca se regleaza marimea cu ajutorul unui fermoar, astfel incat sa poata fi purtat de la nou nascut la bebe mai mare.

Problema bretelelor la mine a fost un plus la Dan, care le-a considerat foarte confortabile.

Concluzie

Imi va fi mereu greu sa aleg un sistem de purtare. Eu le-as vrea pe fiecare – wrapul pentru nou -nascut (la bebe 2 nu mai ratez momentul!), pouchul pentru treburi rapide de rezolvat etc.

O Manduca as alege-o daca as fi o persoana foarte activa. Mi se pare sistemul de purtare ideal pentru mamele active, care iubesc iesirile in natura, sistemul perfect de purtare pentru plimbarile pe munte sau pe distante foarte lungi.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply