Povestind azi cu o cititoare veche, am adus aminte de mancarea de mazare si cand m-a intrebat cum o pregatesc eu, am intrat pe blog, convinsa fiind ca o am! Ei bine, nu, nu am publicat reteta aceasta, desi este o mancare pe care o fac aproape saptamanal si este favorita intregii familii.
Asadar, m-am mobilizat rapid sa v-o arat si voua. Probabil multa lume o face la fel, dar eu va las reteta mea de inspiratie.
La aceasta reteta eu folosesc orice fel de carne am, dar merge la fel de bine si cu organe. Prin urmare, o puteti face cu aripioare (asa cum apare in poza), cu piept de pui, cu pipote si inimi de pui, cu curcan, pipote si inimi de curcan sau cu carne de porc. Toate se fac la fel si sunt la fel de delicioase!
Ca verdeata folosesc cel mai adesea mararul, dar daca nu il aveti, se potriveste perfect si patrunjelul.
Ingrediente
500 gr de carne
1 ceapa
1 morcov mare
4 cani de mazare (congelata)
1 ceasca de sos tomat
marar sau patrunjel
sare si piper dupa gust
Incep prin a cali sau dustui putin ceapa. Cand aceasta devine stricloasa, adaug morcovii si ii las si pe ei putin in tigaie, cat sa lase putina culoare si aroma. La final adaug carnea spalata si taiata (daca este cazul). Las pe foc pana se albeste putin carnea si sting cu aproximativ 2 cani de apa si las la fiert la foc mic. Cand carnea este fiarta si moale, adaug mazarea si mai las pe foc pana cand aceasta este aproape fiarta (daca e nevoie, mai completati cu apa, dar nu exagerati sa nu aveti prea multa zeama apoi). Atunci adaug si sosul de tomate, sarea si piperul, sa ii dau suficient timp sa fiarba impreuna cu toate si sa se amestece cum se cuvine aromele.
Verdeata, tocata marunt, o adaug doar dupa ce iau oala de pe foc.
Si gata, se poate servi.
Merge grozav cu o paine proaspata, cu care sa stergeti tot sosul delicios din farfurie! 🙂
Pofta mare!
Daca te intereseaza si alte retete cu mazare, iti recomand si:
Cod sotat cu piure de mazare
Mancare de mazare cu ciuperci
Omleta de mazare cu menta si peccorino