Mancare de fasole pastai cu aripioare si mamaliga
O reteta simpla si delicioasa, care se pregateste rapid si care este potrivita atat cu fasole pastai proaspata, cat si cu cea congelata. Astfel incat, puteti pregati aceasta reteta indiferent de sezon.

Ingrediente
1 ceapa
1 ardei gras
2 morcovi
aprox. 800 gr de aripioare de pui
250 gr de fasole pastai galbena
2 linguri de pasta de tomate
2-3 catei de usturoi
patrunjel proaspat
sare, piper

Mancare de fasole pastai cu aripioare si mamaliga

Intr-o tigaie incapatoare caliti ceapa impreuna cu ardeiul gras. Adaugati morcovii taiati rondele si aripioarele de pui. Lasati-le putin pe foc, pana se rumenesc usor.
Puteti sa le presarati cu putin piper in acest punct, sa fie mai aromate.
Cand aripioarele au inceput sa prinda culoare, stingeti cu apa si adaugati fasolea pastai. Apa trebuie sa fie la acelasi nivel cu fasolea.
Lasati sa fiarba la foc mic.
Cand fasolea s-a gatit, adaugati pasta de tomate si potriviti la gust cu sare. Mai lasati sa dea putin in clocot impreuna, sa aveti un sos delicios in tigaie.
Eu adaug usturoiul doar la final, chiar cand opresc focul, pentru ca il prefer cat mai crud in mancare. Dar aici depinde de cum il preferati voi. Tot dupa ce opresc focul, adaug si patrunjelul proaspat tocat.


Puteti servi aceasta mancare de pastai si simpla, eventual cu o felie de paine buna, pentru a putea consuma tot sosul delicios.
Eu am ales sa o servesc peste o mamaliguta buna 🙂

Pofta buna!