Daca saptamana trecuta va aratam cum se fac macaroanele cu branza in stil american, m-am gandit ca ar fi cazul sa fac dreptate si macaroanelor noastre cu branza romanesti, mai ales ca nu le mai gustasem de ani buni de zile. Cumva, nu stiu cum, tot ce este mai simplu de facut se face din ce in ce mai rar!
Macaroanele cu branza romanesti au un ingredient extrem de important : slanina.
macaroane
300 de grame de branza sarata de Lactitalia
100 gr de smantana
putin unt
cativa soldatei de slanina
putina sare
Fierbeti macaroanele si dati pe razatoare branza.
Slanina o taiati soldatei si o rumeniti in tigaie. Eventual daca lasa prea multa untura o mai scurgeti putin.
Intr-un vas mare puneti macaroanele scurse si le amestecati cu untul, pana se topeste.
Apoi adaugati branza, smantana si slanina si amestecati bine.
Oh, da! De-astea îmi făcea bunică-mea când eram mică. Un fel de carbonara – versiune românească, dar mult mai bune.
Trebuie sa fie minunate, cu toata rusinea eu asa ceva nu am papat in viata mea, dar probabil ca niciodata nu e tarziu 😉 Pupicei si o zi frumoasa
@Cartitoiu – pe mine mama cu asta m-a crescut ;)) sunt topita dupa ele, oricat de pacatoase ar fi cu slanina lor :))
@Yafa – draga mea trebuie neaparat sa le incerci! 🙂 te pup si sa ai o zi minunata:)