0
0 In Dezvoltare personala/ Organizare

Listele nu sunt despre a te constrange, ci despre a te sprijini

Planul zilei il gasiti aici

Unul dintre motivele pentru care multa lume nu recurge la liste este teama ca acestea ii vor constrange. 

Imi doresc sa schimb aceasta perceptie si sa va ajut sa percepeti listele ca pe un sprijin in viata de zi cu zi. 

Vietile noastre moderne sunt foarte aglomerate si ne confruntam zi de zi cu sute (mii!) de distrageri. Fie ca vin din telefonul nostru, fie de la TV, radio sau pur si simplu, traficul sau rafturile incarcate ale magazinelor. 
Este foarte greu sa facem fata si de aceea majoritatea oamenilor cu care am vorbit se simt intr-o continua goana si la final de zi pica epuizati si deseori nemultumiti de ceea ce au reusit sa faca in ziua ce a trecut. 

Listele ne ajuta sa prioritizam ceea ce este important pentru noi. Cand le facem ne rezervam cateva momente de analiza si asta ne ajuta sa identificam lucrurile care trebuie cu adevarat facute. 

Cand va rezervati timp si va creionati planul zilei, acest exercitiu va aduce in prim plan lucrurile importante si va ajuta sa aveti un plus de claritate
Pe parcursul zilei, priviti lista ca un instrument care sa va reaminteasca aceste lucruri. Daca se intampla sa apara alte urgente, treceti sa va ocupati de ele fara sa aveti sentimentul frustrarii ca nu bifati lista. 

Lista nu e acolo sa va oblige sa faceti ceva, ci sa va ajute sa va amintiti de ceea ce ar trebui sa faceti atunci cand va simtiti coplesiti si depasiti. 
Nu e un regulament, ci un ghid

Nu o percepeti ca pe ceva strict si punitiv, ci ca pe un sprijin si un ajutor cand simtiti ca e prea mult. 

Probabil ce aceea am simtit mereu nevoia sa fac agende pline de culoare. Sa transmit mesajul unui ajutor bland care va asteapta cuminte cand viata va trage in toate directiile.

Vedeti toate produsele mele de organizare aici.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply