Am pregatit aceasta reteta intr-o seara relaxata, cand aveam chef de ceva usor, dar care sa contina paste.
Aveam pachetul de linguini de la DM si am decis sa le pregatesc un sos aromat cu carne de pui. A fost prima oara cand am facut paste cu carne care nu e macinata, dar am fost foarte multumita de rezultat si sigur voi mai repeta experienta.
Ingrediente
4 pulpe dezosate de pui
putin ulei
1 ceapa mare
4 catei de usturoi
1 lingurita de pasta de ardei
50 ml de vin rosu
2 crengute de rozmarin proaspat
2-3 frunze de proaspete de dafin
3 linguri de pasta de tomate
1 cana de supa de pui sau de legume
sare si piper dupa gust
1 punga de linguini
Eu am pregatit reteta in multicooker – in aceste zile de vara apelez deseori la el pentru ca incalzeste foarte putin bucataria. Dar reteta se poate face la fel de bine si la tigaie, pe aragaz.
Caliti mai intai ceapa si usturoiul. Adaugati apoi pasta de ardei (eu am folosit pasta de ardei dulce, sa poata manca si copiii, dar voi puteti folosi si iute) si rozmarinul. Caliti putin sa elibereze din arome – miroase divin! 🙂
Adaugati apoi carnea de pui – eu am taiat-o bucati mari, sa se gateasca ceva mai usor. Am sotat-o putin, apoi am stins cu vin, am adaugat supa, pasta de tomate, dafinul, sarea si piperul, am pus capacul si am lasat-o sa fiarba in continuare sa se gateasca (pe programul de carne, pe aragaz lasati la foc mic).
Intre timp am pregatit pastele – de obicei nu fierb toata punga, dar nu am regretat ca am facut-o pentru ca s-au mancat toate.
Cand carnea a fost gata si foarte moale, am scos-o pe o farfurie si am sfasiat-o cu furculita. Am pus carnea intr-un bol si am adaugat peste sosul in care a fiert carnea si am amestecat, astfel incat carnea sa se imbibe bine de sos.
Pofta buna!
*aceasta reteta mi-a fost inspirata de una similara de pe delicious.com.au