Sanda Marin, aceasta Julia Child a noastra. Am cartea ei de cativa ani, am rasfoit-o ocazional, dar mi-am propus sa gatesc cat mai multe retete din cartea ei (ma refer la aceasta). Imi place pentru simplitatea ingredientelor si utilizarea rationala a tuturor alimentelor. Luati exemplul acesta cu limba de porc. Nu stiu de voi, dar eu cred ca nu am mai gatit de ani de zile asa ceva (acum un an am facut o limba de vita la slow cooker). Si totusi, este o bucata de carne delicioasa si – pentru ca nu o cumpara mai nimeni – si foarte ieftina!



Ingrediente rasol
2 limbi de porc
3 litri de apa
2 cepe
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
10 boabe de piper
2 foi de dafin
verdeata (patrunjel, leustean)
sare

Limba se spala bine si se lasa macar o ora in apa rece inainte de gatire. Se clateste si se pune la fiert in apa rece (3l) cu sare. Se spumeaza si se adauga cepele, morcovii, patrunjelul, dafinul, piperul si verdeata. Se lasa la fiert in jur de 2-3 ore (depinde de limba). Se scoate si se lasa putin la racit. Se curata de piele incepand de la varf si se taie feliute sau cubulete.
Apa in care a fiert se strecoara si o puteti folosi pentru a face supa (eu am facut una cu zarzavaturi si turnatei – vedeti reteta aici)

 

Ingrediente sos
1 lingura unt
1 ceaoa
1 lingurita faina
2 linguri bulion
sare si piper dupa gust

optional usturoi



Limba fiarta, curatata si taiata am pus-o in tigaie si am rumenit-o in unt impreuna cu ceapa. Am adaugat faina si am stins cu putina supa. Am adaugat si bulionul, am lasat sa se lege sosul si am potrivit la gust cu sare si piper.
La final eu am adaugat si putin usturoi.

Am servit cu cartofi si broccoli fierti pe aburi.